Kakaós pavlova áfonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
3 kcal
-
8 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
55g habtejszín161 kcal
-
6 kcal
-
21g áfonya12 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
380
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
15 kcal
-
46 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
330g habtejszín964 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
125g áfonya71 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
2270
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
17.3g tojásfehérje9 kcal
-
21.6g cukor84 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
2.2g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
35.7g habtejszín104 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
13.5g áfonya8 kcal
-
5.4g étcsokoládé30 kcal
Összesen
246
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 151 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
380
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 121.1 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1470.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 286.2 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 479.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 925 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 76 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 904 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 251 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
2270
kcal
- 3% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 159.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
246
kcal
Hozzávalók
-
4 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3.3 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12.5 dkg áfonya
Elkészítés
- A tojásfehérjéket a fél citrom levével közepes keménységű habbá verjük, majd a kristálycukrot apránként hozzáadjuk és jó keményre verjük. Ha már kemény a hab belekeverjük az ecetet, a keményítőt, a kakaót és a fahéjat.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy sütőpapírra rajzolunk egy 20-22 cm átmérőjű kört. Ide halmozzuk a kész tojáshabot úgy, hogy a halom körül maradjon egy kis perem, mert még nőni fog.
- Ha a sütő bemelegedett, helyezzük be a tortánkat és vegyük le a hőfokot 140-150 fokra. Kb. 70-75 perc alatt sül meg, mikor kész van, akkor nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, a vanilliás cukorral felvert tejszínt halmozzuk a tetejére, és szórjuk rá az áfonyát, majd reszeljünk rá egy kis étcsokoládét.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 75 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4136
- Feltöltés dátuma: 2012. március 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Krisztike
39 recept
Nagy szenvedés előzte meg ennek a tortának a megszületését! A barátnőmék jöttek hozzánk vendégségbe és a férjéről kiderült, hogy gluténérzékeny. Végül erre a receptre találtam rá Varga Gábor: Gourmandia c. könyvében, amin csak egy kicsit változtattam a cukor mennyiségének kárára. Nagy sikere volt! Tejszínnek ajánlom a Cserpes félét, valami álom az íze, és az ahogy pár pillanat alatt kemény lesz.