Kakaós-meggyes süti 2.
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13 kcal
-
33g tej19 kcal
-
8 kcal
-
58g meggybefőtt42 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A krémhez
-
67g meggylé27 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
15g epres pudingpor57 kcal
-
42g margarin299 kcal
A mázhoz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
35 kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g tej112 kcal
-
46 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
400g meggylé160 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A mázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
11.7g tojás15 kcal
-
7.1g cukor28 kcal
-
27 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
-
14.2g finomliszt52 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.1g tej4 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
12.5g meggybefőtt9 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
14.2g meggylé6 kcal
-
5.3g cukor21 kcal
-
3.2g epres pudingpor12 kcal
-
8.9g margarin64 kcal
A mázhoz
-
3.6g étcsokoládé19 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 85.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1038.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 434 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 640 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 605 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.1 g
Zsír
-
Összesen 512.9 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 231 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 146 g
-
Koleszterin 1118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6230.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 241 mg
-
Kálcium 1439 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 2601 mg
-
Nátrium 1517 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 952.8 g
-
Cukor 428 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 348.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3838 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 85 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 390 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 951 mg
-
Retinol - A vitamin: 3631 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2488 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1574 micro
- 5% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
15 dkg margarin
-
40 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 dl tej
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
4 dl meggylé
-
15 dkg cukor
-
2 tasak epres pudingpor
-
25 dkg margarin
A mázhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
3 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A 6 tojássárgáját, a cukrot, a margarint jó habosra kikeverjük. Beleöntjük a tejet, az olajat, a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk sütőporral elkevert lisztet, az egészet összedolgozzuk.
- A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk.
- Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit.
- A tészta feléből a tepsibe össze-vissza halmokat rakunk.
- A másik felét összekavarjuk a szitált kakaóval, és a sárga tészta hézagaiba kanalazzuk.
- A tetejét a lecsepegtetett meggyel kirakjuk.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- A krémhez a meggylében a cukorral a pudingot megfőzzük. Pici vízzel pótolhatjuk, hogy a 4 dl meglegyen.
- Ha kihűlt, a margarinnal habosra keverjük.
- A krémet a meggyréteg tetejére simítjuk.
- A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük. A mázzal bevonjuk a sütemény tetejét.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 26317
- Feltöltés dátuma: 2011. május 17.
Ajánló
A sütit elkészítés után jó, ha 1 napig pihentetjük. Tálaláskor, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Ne ijedjünk meg, ha a nyers massza a tepsibe - mikor halmokat rakunk - összefolyik. A képzeletbeli hézagokba nyugodtan kanalazzuk bele a barna masszát, ha kisül, megmarad a tarkasága.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Valami finomat akartam sütni, és elővettem a régebbi Vidék íze számait. A 2009 októberi számban megtaláltam ezt a finom süteményt. Nem is tudom, hogy siklottam el felette akkor, mert nagyon finom! Akik a meggyes ízeket kedvelik, azoknak szeretettel ajánlom. A hozzávalókon apróságokat változtattam, pl. vettem le a cukor mennyiségéből a tésztánál és a krémnél is, mert szerintem így is elég édes. Ha van kedvetek és időtök próbáljátok ki, mert vendégváró süteményként is megállja a helyét!