r
Nosalty Logó

Kakaós-meggyes süti 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Kakaós-meggyes süti 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 8755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.8 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    605 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1460 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    512.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    231 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6230.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1439 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2601 mg
  • Nátrium
    1517 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    952.8 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    85 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3631 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2488 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 8755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A 6 tojássárgáját, a cukrot, a margarint jó habosra kikeverjük. Beleöntjük a tejet, az olajat, a vaníliás cukrot. Hozzáadjuk sütőporral elkevert lisztet, az egészet összedolgozzuk.
  2. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a tésztába forgatjuk.
  3. Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit.
  4. A tészta feléből a tepsibe össze-vissza halmokat rakunk.
  5. A másik felét összekavarjuk a szitált kakaóval, és a sárga tészta hézagaiba kanalazzuk.
  6. A tetejét a lecsepegtetett meggyel kirakjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  8. A krémhez a meggylében a cukorral a pudingot megfőzzük. Pici vízzel pótolhatjuk, hogy a 4 dl meglegyen.
  9. Ha kihűlt, a margarinnal habosra keverjük.
  10. A krémet a meggyréteg tetejére simítjuk.
  11. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, az olajat belekeverjük. A mázzal bevonjuk a sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 26317
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 17.

Ajánló

A sütit elkészítés után jó, ha 1 napig pihentetjük. Tálaláskor, meleg vízbe mártott késsel szeleteljük. Ne ijedjünk meg, ha a nyers massza a tepsibe - mikor halmokat rakunk - összefolyik. A képzeletbeli hézagokba nyugodtan kanalazzuk bele a barna masszát, ha kisül, megmarad a tarkasága.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-meggyes süti 2.
Olaszné Anci 191 recept

Valami finomat akartam sütni, és elővettem a régebbi Vidék íze számait. A 2009 októberi számban megtaláltam ezt a finom süteményt. Nem is tudom, hogy siklottam el felette akkor, mert nagyon finom! Akik a meggyes ízeket kedvelik, azoknak szeretettel ajánlom. A hozzávalókon apróságokat változtattam, pl. vettem le a cukor mennyiségéből a tésztánál és a krémnél is, mert szerintem így is elég édes. Ha van kedvetek és időtök próbáljátok ki, mert vendégváró süteményként is megállja a helyét!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...