r
Nosalty Logó

Kakaós-mákos-diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
T. Schmidt Ágnes
Kakaós-mákos-diós süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 1173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 7016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1276.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    412 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7656.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    2503 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    559 mg
  • Foszfor
    1879 mg
  • Nátrium
    2518 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2697 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 7016 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Elkészítés

Az 1. laphoz

  1. Az első laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 5 ek diót, 1 kk szódabikarbónát. Sütőpapírral kibélelt gázos tepsiben sütjük.
  2. A második laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 3 dkg (1,5 ek ) kakaóport, 1 kk szódabikarbónát. Szintén azonos módon sütjük.
  3. A harmadik laphoz 1 pohár tejfölt, 1 egész tojást, 5 ek cukrot kikeverünk. Hozzáadunk 5 ek lisztet, 5 ek mákot, 1 kk szódabikarbónát, és megsütjük.
  4. A krémhez 1 l tejet 9 ek grízzel sűrűre főzünk. Amíg hűl, 20 dkg cukrot, 2 cs vaníliás cukrot, és egy kocka margarint habosra keverünk, majd az egészet összevegyítjük.
  5. A lapokat megkenjük, és kicsit hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 42961
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Ajánló

Nagyon vékony lesz a tészta, amikor a tepsibe van önteve, de a végeredmény magas süti lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-mákos-diós süti
T. Schmidt Ágnes 5 recept

Családi bevált recept. Sok sikert a finom sütihez!

Hozzávalók

Az 1. laphoz

A 2. laphoz

A 3. laphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...