r
Nosalty Logó

Kakaós krémes ahogy Nikóka készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nikóka
Kakaós krémes ahogy Nikóka készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

543
Kalória
10.2g
Fehérje
90g
Szénhidrátok
16.2g
Zsír
110g
Víz
91.9g
Koleszterin
2.4g
Rost
55.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 6520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Piskótalaphoz

Kakaós laphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 543 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.7 g

Zsír

  • Összesen
    194.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6184.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    1292 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.6 g
  • Cukor
    663 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1320.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    909 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1576 micro
Összesen 6520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  2. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Egy kb. 27×27 cm-es lapot sütünk.

Kakaós laphoz

  1. A piskótalaphoz hasonlóan készítjük el, csak kakaóval.

Krémhez

  1. A tojásfehérjét 15 dkg cukorral habbá verjük.
  2. Közben a többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingot.
  3. Forrón a fehérjehabhoz keverjük, és még melegen rákenjük a piskótalapra, majd befedjük a kakaós lappal.

Tetejére

  1. Ha kihűlt, a tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival, és a fehér csokit is megolvasztjuk, majd ezzel megspricceljük a tetejét.
  2. Ha megdermedt, felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27×27

Ez a gyümölcsös krémesemnek egy csokis változata, mert nálunk a csokis a kedvenc!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!