Kakaós krémes ahogy Nikóka készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nikóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskótalaphoz
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19 kcal
-
8g tej5 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Kakaós laphoz
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19 kcal
-
8g tej5 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
43 kcal
-
67g víz0 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
23g tojásfehérje12 kcal
Tetejére
-
13g tortabevonó68 kcal
-
31 kcal
-
22 kcal
Összesen
543
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskótalaphoz
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
100g tej56 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
Kakaós laphoz
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
-
100g tej56 kcal
-
160g finomliszt582 kcal
-
46 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
Krémhez
-
135g csokoládés pudingpor514 kcal
-
800g víz0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
280g tojásfehérje146 kcal
Tetejére
-
150g tortabevonó819 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
50g fehér csokoládé270 kcal
Összesen
6520
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
Piskótalaphoz
-
5.6g tojás7 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
3.4g tej2 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Kakaós laphoz
-
5.6g tojás7 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
3.4g tej2 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
4.6g csokoládés pudingpor17 kcal
-
27.1g víz0 kcal
-
8.5g cukor33 kcal
-
9.5g tojásfehérje5 kcal
Tetejére
-
5.1g tortabevonó28 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
1.7g fehér csokoládé9 kcal
Összesen
223
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
543
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 122.7 g
Zsír
-
Összesen 194.7 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6184.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 277 mg
-
Kálcium 1292 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 480 mg
-
Foszfor 2339 mg
-
Nátrium 1750 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1079.6 g
-
Cukor 663 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1320.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 472 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 909 mg
-
Retinol - A vitamin: 469 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1576 micro
Összesen
6520
kcal
- 4% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
223
kcal
Hozzávalók
Piskótalaphoz
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.3 dl napraforgó olaj
-
18 dkg finomliszt
-
4 g sütőpor
Kakaós laphoz
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.3 dl napraforgó olaj
-
16 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
4 g sütőpor
Krémhez
Tetejére
-
15 dkg tortabevonó
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítés
Piskótalaphoz
- A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
- A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
- Egy kb. 27×27 cm-es lapot sütünk.
Kakaós laphoz
- A piskótalaphoz hasonlóan készítjük el, csak kakaóval.
Krémhez
- A tojásfehérjét 15 dkg cukorral habbá verjük.
- Közben a többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingot.
- Forrón a fehérjehabhoz keverjük, és még melegen rákenjük a piskótalapra, majd befedjük a kakaós lappal.
Tetejére
- Ha kihűlt, a tetejét bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival, és a fehér csokit is megolvasztjuk, majd ezzel megspricceljük a tetejét.
- Ha megdermedt, felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27×27
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8239
- Feltöltés dátuma: 2013. december 09.
Ajánló
Készíthetjük csak kakaós lapból. Akkor süthetünk egy vastagabb lapot, és elvágjuk félbe.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nikóka
172 recept
Ez a gyümölcsös krémesemnek egy csokis változata, mert nálunk a csokis a kedvenc!