r
Nosalty Logó

Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

422
Kalória
8.4g
Fehérje
44.5g
Szénhidrátok
24.1g
Zsír
56.7g
Víz
232.7g
Koleszterin
2.5g
Rost
25.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

Összesen 3362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

A tepsi kenéséhez

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 422 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1862 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2894.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    451 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.7 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    453.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1589 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    1293 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1564 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1904 micro
Összesen 3362 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habot verünk.
  3. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
  4. Majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a kávét és a rumot, legvégül a zsemlemorzsát.
  5. Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe merjük.
  6. Forró sütőbe tesszük, takarékon megsütjük.
  7. A megsült tésztát cukrozott deszkára borítjuk.
  8. Hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk és a krémmel töltjük-kenjük.
  9. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
  10. Krém elkészítése:
  11. Habosra keverjük a meglágyított vajat a tojássárgákkal és a cukorral.
  12. Hozzáadjuk a tejszínt, tovább habosítjuk.
  13. Hozzáadjuk a ribizlidzsemet, a fahéjat és a habfixálót, jól elkeverjük.
  14. Végül a diót is hozzákeverjük a habos krémhez.
  15. Öntet elkészítése:
  16. A fahéjas ribizlidzsemet rummal és kevés melegvízzel higítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 20 perc

A piacon kaptam a fahéjas dzsemet, megkóstoltam és ez a torta jutott az eszembe. Nagyon-nagyon finom lett!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!