Kakaós-kávés-rumos torta fahéjas-diós ribizlikrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
34g tojás43 kcal
-
4g porcukor17 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
9 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1g rum2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
15g vaj108 kcal
-
8g tojássárgája24 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
8g ribizlidzsem21 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
-
6g dió41 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Az öntethez
-
25g ribizlidzsem70 kcal
-
1g rum2 kcal
-
13g víz0 kcal
A tepsi kenéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
Összesen
422
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
35g porcukor135 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
68 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
8g rum18 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
120g vaj860 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
60g ribizlidzsem167 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g habtejszín58 kcal
-
50g dió327 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Az öntethez
-
200g ribizlidzsem556 kcal
-
8g rum18 kcal
-
100g víz0 kcal
A tepsi kenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
Összesen
3362
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
24.6g tojás31 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A krémhez
-
10.7g vaj77 kcal
-
5.4g tojássárgája17 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
5.4g ribizlidzsem15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.8g habtejszín5 kcal
-
4.5g dió29 kcal
-
0.7g habfixáló3 kcal
Az öntethez
-
17.9g ribizlidzsem50 kcal
-
0.7g rum2 kcal
-
8.9g víz0 kcal
A tepsi kenéséhez
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
Összesen
302
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
422
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.9 g
Zsír
-
Összesen 192.5 g
-
Telített zsírsav 91 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 1862 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2894.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 451 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1320 mg
-
Nátrium 637 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 355.7 g
-
Cukor 201 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 453.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1589 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 334 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 1293 mg
-
Retinol - A vitamin: 1564 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1904 micro
Összesen
3362
kcal
- 6% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 170 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
5 ek porcukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek zsemlemorzsa
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek instant kávé
-
1 ek rum
-
5 csepp citromlé
A krémhez
-
12 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
3 ek cukor
-
3 ek ribizlidzsem
-
1 késhegynyi fahéj
-
20 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Az öntethez
-
200 g ribizlidzsem
-
1 ek rum
A tepsi kenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 púpozott ek finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habot verünk.
- Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
- Majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a kávét és a rumot, legvégül a zsemlemorzsát.
- Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe merjük.
- Forró sütőbe tesszük, takarékon megsütjük.
- A megsült tésztát cukrozott deszkára borítjuk.
- Hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk és a krémmel töltjük-kenjük.
- Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
- Krém elkészítése:
- Habosra keverjük a meglágyított vajat a tojássárgákkal és a cukorral.
- Hozzáadjuk a tejszínt, tovább habosítjuk.
- Hozzáadjuk a ribizlidzsemet, a fahéjat és a habfixálót, jól elkeverjük.
- Végül a diót is hozzákeverjük a habos krémhez.
- Öntet elkészítése:
- A fahéjas ribizlidzsemet rummal és kevés melegvízzel higítjuk.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 219
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 44078
- Feltöltés dátuma: 2009. január 05.
Ajánló
Szülinapra is akár.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
A piacon kaptam a fahéjas dzsemet, megkóstoltam és ez a torta jutott az eszembe. Nagyon-nagyon finom lett!