r
Nosalty Logó

Kakaós kalács Ági konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Jenei Ági
Kakaós kalács Ági konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós masszához

A tészta tetejére

674
Kalória
13.2g
Fehérje
97.4g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
32.2g
Víz
94.7g
Koleszterin
3.8g
Rost
30.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaós masszához

A tészta tetejére

Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaós masszához

A tészta tetejére

Összesen 8100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kakaós masszához

A tészta tetejére

Összesen 324 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.8 g

Zsír

  • Összesen
    314.1 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4711.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1168.2 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    386.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    862 micro
  • Kolin:
    1001 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2476 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1639 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1321 micro
Összesen 8100 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukros tejbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát, és duplájára kelesztjük.
  2. Közben a tepsit vajjal kikenjük.
  3. A tésztát 9 kis cipóra osztjuk, minden tésztát vékonyra nyújtunk, megkenjük a kakaós masszával és egyenként feltekerjük. Ha 3 rúd elkészült, akkor szépen összefonjuk, a tepsibe fektetjük, és a felvert tojással jól bekenjük.
  4. Aztán folytatjuk a műveletet, amíg mindhárom kalácsfonatunk nem kerül a tepsibe, mindegyiket bekenjük a tojással, és még további 15 percet pihentetjük. (A második fonat elkészültekor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.)
  5. Jól megszórjuk a cukorral összekevert dióval és megsütjük! Vigyázat, nagyon finom! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5

A receptet Szonja barátnőmtől kaptam, aki csodálatos kelt süteményekkel kényeztetett bennünket minden alkalommal, amikor összejött a baráti kör. Ez volt a kedvencünk, így került hozzám a recept! A család egyik kedvence!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!