Kakaós kalács Ági konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Jenei Ági
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
4g élesztő4 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
42g tej23 kcal
-
13g tejföl25 kcal
A kakaós masszához
A tészta tetejére
Összesen
674
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
500g tej280 kcal
-
150g tejföl297 kcal
A kakaós masszához
-
250g margarin1793 kcal
-
68 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
A tészta tetejére
Összesen
8100
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
39.9g finomliszt145 kcal
-
2g élesztő2 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
20g tej11 kcal
-
6g tejföl12 kcal
A kakaós masszához
-
10g margarin72 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
A tészta tetejére
Összesen
324
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 392.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 32.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
674
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.8 g
Zsír
-
Összesen 314.1 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 94 g
-
Koleszterin 1137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4711.9 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 417 mg
-
Kálcium 1110 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 501 mg
-
Foszfor 2176 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1168.2 g
-
Cukor 370 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 386.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2616 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 214 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 862 micro
-
Kolin: 1001 mg
-
Retinol - A vitamin: 2476 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1639 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1321 micro
Összesen
8100
kcal
- 8% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
4 db tojássárgája
-
9 dkg cukor
-
0.5 l tej
-
150 g tejföl
A kakaós masszához
-
250 g margarin
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
20 dkg porcukor
-
3 csomag vaníliás cukor
A tészta tetejére
-
1 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a cukros tejbe felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval meggyúrjuk a tésztát, és duplájára kelesztjük.
- Közben a tepsit vajjal kikenjük.
- A tésztát 9 kis cipóra osztjuk, minden tésztát vékonyra nyújtunk, megkenjük a kakaós masszával és egyenként feltekerjük. Ha 3 rúd elkészült, akkor szépen összefonjuk, a tepsibe fektetjük, és a felvert tojással jól bekenjük.
- Aztán folytatjuk a műveletet, amíg mindhárom kalácsfonatunk nem kerül a tepsibe, mindegyiket bekenjük a tojással, és még további 15 percet pihentetjük. (A második fonat elkészültekor a sütőt 180 fokra előmelegítjük.)
- Jól megszórjuk a cukorral összekevert dióval és megsütjük! Vigyázat, nagyon finom! Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5906
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Ajánló
Akik szeretik a kelt tésztából készült kalácsokat, mindenképpen próbálják ki, mert isteni. Nemcsak gazdag levesek kiegészítője lehet, hanem reggelire és vacsorára is kitűnő!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Jenei Ági
7 recept
A receptet Szonja barátnőmtől kaptam, aki csodálatos kelt süteményekkel kényeztetett bennünket minden alkalommal, amikor összejött a baráti kör. Ez volt a kedvencünk, így került hozzám a recept! A család egyik kedvence!