r
Nosalty Logó

Kakaós és fahéjas töltött kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós és fahéjas töltött kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelékhez

kikenéshez

Összesen 467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelékhez

kikenéshez

Összesen 2791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tésztához

töltelékhez

kikenéshez

Összesen 291 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 467 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2534.9 g
  • Cink
    138 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    112 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 2791 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

kikenéshez

Elkészítés

tésztához

  1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. Ha kész, a tészta többi hozzávalójával alaposan megdagasztjuk, majd 40 percig kelesztjük letakarva.
  2. Ha kész, a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe kakaóport keverünk, a másikba fahéjat (vagy ízlés szerint bármit), a másik kettőt pedig félretesszük.
  3. Lisztezett gyúródeszkára helyezünk egy világos és egy ízesített tésztát, kör alakúra nyújtjuk őket, majd egymásra helyezzük. 12 egyenlő háromszöget vágunk. A szélesebb részére egy kevés tölteléket helyezünk: csokipuding, nutella, túró, stb. (Én a kakaóporosat csokipudinggal, a fahéjasat pedig túróval töltöttem, de bátran variálható.) Ha kész, feltekerjük őket, és kiflikké formázzuk. (A másik világos és ízesített tésztával szintén így járok el..)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, és a tetejüket megkenjük tejjel. 170-180 fokon 10-20 percig sütjük őket. (Tényleg elég össze-vissza, közben érdemes nézni az alját a kifliknek.) TIPP: ha megsült, még akkor meglocsoljuk őket kb. 1 ek. tejjel, és lefedjük konyharuhával, így sokáig puha marad.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2960
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a kis füzetemben találtam meg, amit már régóta el akartam készíteni... Annak idején, ha jól emlékszem egy blogon találtam. Eredetileg kakaóval volt ízesítve és nutellával megtöltve, de a családomban vannak "nem túl édesszájúak", így fahéjjal is ízesítettem néhányat, és tölteléknek túrót tettem. De itt a határ a csillagos ég. Ki, hogyan, mivel, mennyire szereti. :)  Csak azt sajnálom, hogy most szántam rá magam , hogy elkészítsem. Nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

kikenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...