r
Nosalty Logó

Kakaós-fahéjas tekercs Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Kakaós-fahéjas tekercs Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3083.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1268 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    781.2 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 4462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk, pár kanál tejet elvéve. Langyos liszttel, tojással, sóval, tejföllel, a tejjel, az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk. Sima tésztát készítünk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, belisztezve, letakarva, kb. 1 óra kelesztés kell.
  2. Mikor megkelt, 4 felé vesszük a tésztát. Kinyújtjuk téglalap alakúra, fél cm-vastagságúra, összekeverjük a kakaót, fahéjat, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Elosztjuk 4 felé, és mindegyik kinyújtott lapot megszórjuk vele. Feltekerjük, és sütőpapíros tepsibe pakoljuk.
  3. Lekenjük tojássárgájával. Langyos sütőbe toljuk, és 200 C fokon megsütjük szép, világos barnára. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6480
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 17.

Ajánló

Így készítem a kelt tésztát, bár itt mások a hozzávalók.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki egyszer készít kelt tésztát, és ráérez az ízére, az megszereti, és máskor is akar majd csinálni...... csak bele kell vágni!!! :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...