r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 2.

5,0

3 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szintia
Kakaós csiga 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tálaláshoz

941
Kalória
16.6g
Fehérje
105.6g
Szénhidrátok
50g
Zsír
66.1g
Víz
293.5g
Koleszterin
3.7g
Rost
26.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 3761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 328 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2098.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 3761 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet a cukorral felmelegítjük és felfuttatjuk benne az elmorzsolt élesztőt.
  2. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük, végül hozzáadjuk az élesztős tejet.
  3. Legalább 10 percet dagasztjuk, majd letakarjuk.
  4. Meleg helyen egy órát kelesztjük.
  5. Ezalatt habosra keverjük a töltelék hozzávalóit és a hűtőbe tesszük.
  6. A megkelt tésztát négyzet alakúra és vékonyra nyújtjuk.
  7. Megkenjük a töltelékkel és a hosszanti oldalánál fogva, szorosan feltekerjük.
  8. Éles késsel 3 cm vastag karikákra szeleteljük.
  9. Kivajazott tepsibe tesszük, egymástól kb. 2 cm távolságra.
  10. A tetejüket tojássárgával megkenjük és egy órát kelesztjük. Ezalatt a csigák szépen összenőnek.
  11. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb. 25 percig sütjük.
  12. Meglocsoljuk az egészet meleg(!) habtejszínnel. Ettől lesz finom, puha a héja és még foszlósabb a tésztája.
  13. Kristálycukrot szórunk a tetejére.
  14. Takarékon még 10 percet sütjük.
  15. Tálalás előtt meghintjük vaníliás porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc

Csipetkéim nagy kedvence!  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!