r
Nosalty Logó

Kakaókrémes piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panyitimi
Kakaókrémes piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3542 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    209.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2854.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    1210 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    1062 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 3542 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját a cukorral elkeverjük, addig, amíg szinte kifehéredik. Fokozatosan -minden kanalat átszitálva- adjuk hozzá a lisztet, és keverjük simára. A sütőport is hozzákeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az összekevert masszához adjuk.
  3. Egy sütőméretű nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a keveréket.
  4. 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  5. Mikor elkészült, még melegen feltekerjük a sütőpapírral. Hagyjuk kihűlni.
  6. Elkészítjük a krémet: a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a darabolt gyümölcsöt.
  7. Amikor a krém már homogén, hűtőbe tesszük.
  8. A díszítéshez felolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, hozzáadjuk a vajat és a vizet.
  9. Amikor a piskóta kihűlt, kihajtjuk, és megkenjük a krém 3/4-ével, összetekerjük, és bevonjuk a maradék krémmel.
  10. Az olvasztott csokikrémmel ízlés szerint díszítjük a piskótatekercs tetejét. (Szórhatunk még rá mandulaforgácsot vagy cukorgyöngyöt is.)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 25855
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Panyitimi 19 recept

A hagyományos kakaókrémes piskótát szerettem volna kicsit feldobni. A tejszíntől a krém lágyabb, a darabolt gyümölcsöktől az egész süti izgalmasabbá vált.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...