adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
1097
kcal
- 11% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 39% Zsír
Összesen
4383
kcal
- 11% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.2 g
Zsír
-
Összesen 106.4 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 205 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 681.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 171 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 133.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1097
kcal
- 11% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.7 g
Zsír
-
Összesen 425.7 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 202 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 821 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2724.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1513 mg
-
Nátrium 684 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 534.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 565 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 281 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 43 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 540 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4383
kcal
- 11% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
241
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsacombokat előző este sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringlevéllel (az ágról tépkedjük le a leveleket) és az összemorzsolt babérlevéllel. A bepácolt húst éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap a húsokról a pác nagy részét töröljük le, majdhelyezzük egy magasabb falú tepsibe, és annyi zsírt tegyünk rá, hogy ellepje a húst.
- A kacsát 6 óra alatt, 110 °C fokos sütőben alsó-felső sütési módon süssük puhára. Sütés közben nem kell lefedni a kacsát.Ha nagyon sok a zsír a tetején, akkor merjük le róla, annyi maradjon, hogy a húst ellepje.
- Félidőben a kacsát fordítsuk meg.
- A sütés utolsó fél órájában a zsír nagy részét merjük le, és 180-200 °C-on pirítsuk, amíg a kacsa szép piros nem lesz.
- Tálalás előtt a húst csepegtessük le.
- Sütés ideje: 360 perc
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 93883
- Feltöltés dátuma: 2008. december 10.
Ajánló
káposztás tészta
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A hús a hosszú ideig tartó sütéstől nagyon puha és omlós lesz. A kacsát drKardossal készítettem. Nagyon finom volt, csak idő kell hozzá. Mellet is sütöttem, az is jól átsült.