r
Nosalty Logó

Kacsasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 4383 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 241 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1097 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    425.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    202 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1513 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    281 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4383 kcal
  • 11% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 241 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat előző este sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, rozmaringlevéllel (az ágról tépkedjük le a leveleket) és az összemorzsolt babérlevéllel. A bepácolt húst éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a húsokról a pác nagy részét töröljük le, majdhelyezzük egy magasabb falú tepsibe, és annyi zsírt tegyünk rá, hogy ellepje a húst.
  3. A kacsát 6 óra alatt, 110 °C fokos sütőben alsó-felső sütési módon süssük puhára. Sütés közben nem kell lefedni a kacsát.Ha nagyon sok a zsír a tetején, akkor merjük le róla, annyi maradjon, hogy a húst ellepje.
  4. Félidőben a kacsát fordítsuk meg.
  5. A sütés utolsó fél órájában a zsír nagy részét merjük le, és 180-200 °C-on pirítsuk, amíg a kacsa szép piros nem lesz.
  6. Tálalás előtt a húst csepegtessük le.
  • Sütés ideje: 360 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 93883
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 10.

Ajánló

káposztás tészta

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hús a hosszú ideig tartó sütéstől nagyon puha és omlós lesz. A kacsát drKardossal készítettem. Nagyon finom volt, csak idő kell hozzá. Mellet is sütöttem, az is jól átsült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...