r
Nosalty Logó

Kacsamell mozzarellával töltött zsályás raviolival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Kacsamell mozzarellával töltött zsályás raviolival
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kacsamell

Ravioli

Szósz

603
Kalória
55.9g
Fehérje
33.4g
Szénhidrátok
26.1g
Zsír
260.3g
Víz
262.3g
Koleszterin
2g
Rost
2.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kacsamell

Ravioli

Szósz

Összesen 603 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kacsamell

Ravioli

Szósz

Összesen 1808 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kacsamell

Ravioli

Szósz

Összesen 153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    260.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 603 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8464.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    5216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    780.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    599 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 1808 kcal
  • 15% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2349 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 153 kcal

Elkészítés

Kacsamell

  1. A kacsamell széleiről levágjuk a hájat, a bőrt beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőt felforrósítunk, és a bőrös felével lefelé fordítva, sütni kezdjük a kacsamellet.
  3. Mindkét oldalát 4-5 percig sütjük (a vastagságától függően).
  4. A megsült mellet tálra tesszük, lazán lefedjük fóliával, és 10 percet pihentetjük.

Ravioli

  1. A tojásból, lisztből, egy csipet sóból és egy kevés olajból kemény tésztát gyúrunk, amit folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk vékonyra, és derelyeszaggatóval 6,5 cm-es köröket vágunk ki belőle.
  3. A mozzarellát feldaraboljuk púpozott teáskanálnyi adagokra, kissé sózzuk, borsozzuk, és beleforgatjuk egy kanálnyi lisztbe.
  4. A tészta közepére helyezünk egy-egy darabka sajtot, és a derelyenyomóval összeragasztjuk a tésztát.
  5. Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, és néhány darabos adagokban kifőzzük, majd átszedjük a kacsazsíros serpenyőbe, és néhány zsályalevél társaságában átforgatjuk, átforrósítjuk.

Szósz

  1. Egy kisebb, tapadásmentes edényben összeforraljuk a passzírozott paradicsomot, ajvárt és az oregánót. Ízlés szerint kevés kakukkfüvet és borsot is adhatunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 2 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Tepsi mérete: 26x26

Nagyon finom tanyasi tojást kaptam egy kedves ismerősömtől, amitől azonnal megjött a kedvem a tésztakészítéshez.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!