r
Nosalty Logó

Kacsamáj brióssal és karamellizált barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SIÓ
Kacsamáj brióssal és karamellizált barackkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Összesen 1239 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Összesen 4954 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1260 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18235 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1239 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.1 g

Zsír

  • Összesen
    150.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    3888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5641.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    623 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    194 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2686 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    37 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.7 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73136 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    326 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5041 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72942 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    2225 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 4954 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3311 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Elkészítés

Brióshoz

  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, hozzámorzsolunk 5 dkg élesztőt és hozzáreszeljük a gyömbért. Hozzáadunk 2 egész tojást, a cukrot, a tejet és hozzáreszeljük egy egész citrom héját.
  2. Ezt a masszát összegyúrjuk először tálban, majd lisztes gyúródeszkán. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és fél órára kirakjuk pihenni a napra.
  3. A rozét cukorral serpenyőben összehevítjük és a kockázott barackot hozzáadjuk. Mindössze 10-20 másodpercig összeforgatjuk, majd 2 dkg vajat teszünk hozzá.
  4. Sodrófával kisodorjuk a tésztát, vajjal megkenjük, megszórjuk kristálycukorral és feltekerjük.
  5. Utána csigákat vágunk belőle, tepsire tesszük, 200 fokos előmelegített sütőbe rakjuk, és 30-35 percig sütjük. A sütés tizedik percénél egy felvert tojással lekenegetjük a csigák tetejét.
  6. A májat felszeleteljük, megsózzuk és megborsozzuk, majd 1-1,5 percig sütjük, úgy, hogy belül lágy legyen.
  7. A májat az elkészített brióssal és a karamellizált gyümölccsel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14734
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kacsamáj mindig igazi luxus ételnek számít. Leginkább ünnepnapokon kerül az asztalunkra. Hazánkban igen nagy hagyománya van a kacsamájból készült ételeknek. Elő- és főételként is kiváló, különösen némi gyümölccsel megbolondítva. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, D-, H-, K-vitamin, folsav, vas, króm, foszfor, cink, réz egyaránt található benne. Nagyon tápláló és tartalmas étel, de éppen ezért érdemes vigyázni vele. www.siogyumolcs.hu

Hozzávalók

Brióshoz

Karamellizált gyümölcshöz

Kacsamájhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...