Kacsamáj brióssal és karamellizált barackkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SIÓ
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
Brióshoz
-
125g finomliszt455 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
13g élesztő13 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
55g tej31 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
Karamellizált gyümölcshöz
-
50g sárgabarack22 kcal
-
25g rosé21 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
5g vaj36 kcal
Kacsamájhoz
Összesen
1239
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
Brióshoz
-
500g finomliszt1820 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
220g tej123 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g gyömbér10 kcal
Karamellizált gyümölcshöz
-
200g sárgabarack89 kcal
-
100g rosé82 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
20g vaj143 kcal
Kacsamájhoz
Összesen
4954
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
Brióshoz
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
4.5g vaj33 kcal
-
9.1g cukor35 kcal
-
2.3g élesztő2 kcal
-
7.5g tojás9 kcal
-
10g tej6 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g gyömbér0 kcal
Karamellizált gyümölcshöz
-
9.1g sárgabarack4 kcal
-
4.5g rosé4 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
Kacsamájhoz
Összesen
225
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.3 g
Zsír
-
Összesen 37.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 972 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1410.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 671 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.4 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 229.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18284 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 81 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1260 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 18235 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 556 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
1239
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.1 g
Zsír
-
Összesen 150.1 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 3888 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5641.4 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 623 mg
-
Kálcium 548 mg
-
Vas 194 mg
-
Magnézium 318 mg
-
Foszfor 2686 mg
-
Nátrium 1200 mg
-
Réz 37 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 677.7 g
-
Cukor 258 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 916.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73136 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 326 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 53 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5041 micro
-
Kolin: 526 mg
-
Retinol - A vitamin: 72942 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 2225 micro
-
β-crypt 209 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 987 micro
Összesen
4954
kcal
- 10% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 176 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 229 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 3311 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
225
kcal
Hozzávalók
Brióshoz
Karamellizált gyümölcshöz
Kacsamájhoz
Elkészítés
Brióshoz
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a vajat, hozzámorzsolunk 5 dkg élesztőt és hozzáreszeljük a gyömbért. Hozzáadunk 2 egész tojást, a cukrot, a tejet és hozzáreszeljük egy egész citrom héját.
- Ezt a masszát összegyúrjuk először tálban, majd lisztes gyúródeszkán. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával és fél órára kirakjuk pihenni a napra.
- A rozét cukorral serpenyőben összehevítjük és a kockázott barackot hozzáadjuk. Mindössze 10-20 másodpercig összeforgatjuk, majd 2 dkg vajat teszünk hozzá.
- Sodrófával kisodorjuk a tésztát, vajjal megkenjük, megszórjuk kristálycukorral és feltekerjük.
- Utána csigákat vágunk belőle, tepsire tesszük, 200 fokos előmelegített sütőbe rakjuk, és 30-35 percig sütjük. A sütés tizedik percénél egy felvert tojással lekenegetjük a csigák tetejét.
- A májat felszeleteljük, megsózzuk és megborsozzuk, majd 1-1,5 percig sütjük, úgy, hogy belül lágy legyen.
- A májat az elkészített brióssal és a karamellizált gyümölccsel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 14752
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
SIÓ
25 recept
A kacsamáj mindig igazi luxus ételnek számít. Leginkább ünnepnapokon kerül az asztalunkra. Hazánkban igen nagy hagyománya van a kacsamájból készült ételeknek. Elő- és főételként is kiváló, különösen némi gyümölccsel megbolondítva. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étel: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B12-, D-, H-, K-vitamin, folsav, vas, króm, foszfor, cink, réz egyaránt található benne. Nagyon tápláló és tartalmas étel, de éppen ezért érdemes vigyázni vele. www.siogyumolcs.hu