r
Nosalty Logó

Juhtúróval rakott burgonya másképpen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Juhtúróval rakott burgonya másképpen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1374 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.8 g

Zsír

  • Összesen
    220.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4121.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    520 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    2239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    828 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 2740 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy hőálló edényt kivajazunk. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben a tojásokat is keményre főzzük, majd hideg vízzel lemossuk, héját eltávolítjuk. A kolozsvári szalonnát kisebb darabokra szeljük.
  2. A tálba rétegezzük a hozzávalókat. Először egy réteg krumpli, majd tojás, szalonna, juhtúró és a kolbász. Így folytatjuk, amíg van hozzávalónk.
  3. A sort a burgonya zárja be, aminek tetejére főzőtejszínnel kevert tejföl kerül. Borsozzuk, kevés fűszerpaprikával, ételízesítővel díszítjük. 200 C fokon megsütjük. Melegen tálaljuk savanyúsággal. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 477
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Annyira jó ízt ad neki a burgonyák közt meglapuló juhtúró, és a kolozsvári szalonna, főleg ha még kis savanyúságot is falatozunk hozzá, egy tökéletes egytálételt kapunk!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...