Juhtúrós sztrapacska gluténmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
773
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
3093
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
38.1g burgonya22 kcal
-
11.4g juhtúró32 kcal
-
11.4g füstölt szalonna75 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
65 kcal
-
15.2g tejföl30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
234
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 128.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
773
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.2 g
Zsír
-
Összesen 193.1 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2213.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 280 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 591 mg
-
Nátrium 1191 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 513.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 330 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 324 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 285 micro
Összesen
3093
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg burgonya
-
15 dkg juhtúró
-
15 dkg füstölt szalonna
-
1 db tojás
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A meghámozott burgonyát lereszeljük egy tálba, hozzáadjuk a tojást, a sót, és annyi lisztet tegyünk bele, amennyit felvesz. A tészta állaga sűrű legyen, de azért szaggatható.
- Forrásban lévő vízbe szaggassuk bele, és főzzük puhára, majd szűrővel szedjük ki.
- A szalonnát vágjuk fel apróra, és egy lábasban pirítsuk meg.
- A galuskára tegyünk egy kicsit a szalonna zsírjából, és keverjük össze.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 37456
- Feltöltés dátuma: 2012. november 16.
Ajánló
Egy ötlet a gluténérzékenyeknek: kukorica- és rizslisztet fele-fele arányban használva kiváló állagú és ízű sztrapacskát tudunk csinálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sztrapacska az egyik kedvenc gyerekkori ételem, amely szlovák eredetű és könnyen elkészíthető. A juhtúrónak igen jellegzetes íze van, természetesen ha nincs juhtúrónk, sima tehéntúróval helyettesíthetjük, tejföllel és finom szalonnapörccel, így is isteni.