r
Nosalty Logó

Juhtúrós-sajtos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Juhtúrós-sajtos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 5459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3044.7 g
  • Cink
    134 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    104 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1673 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    905 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    61 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1821 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156 g

Zsír

  • Összesen
    318 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    796 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9134.2 g
  • Cink
    402 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    311 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    5019 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    499 micro
  • Kolin:
    608 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2580 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1614 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 5459 kcal
  • 11% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 1 dl tejet a cukorral meglangyosítjuk, ebben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzákeverjük a juh- és tehéntúrót is. Hozzáadjuk az élesztős tejet, 2 tojássárgáját, sót, tejfölt. Összegyúrjuk alaposan, lágy tésztát kapunk.
  2. Cipót formálva letakarjuk, és meleg helyen 30 percet kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap formájúra nyújtjuk, megszórjuk a 5 dkg reszelt sajttal. Hosszanti oldalán lazán feltekerjük (mint egy bejglit). Meleg helyen ismét kelesztjük 30 percig.
  3. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 2 cm vastagságú téglalapra. Hosszában elvágjuk a tésztát, így lesz 2 csíkunk. Háromszögeket vágunk a tésztából, és mindegyiket a hosszabbik oldalánál kezdve kiflinek feltekerjük.
  4. Tepsibe pakoljuk, megkenjük tojással, majd a maradék 5 dkg reszelt sajttal megszórjuk. 200 C fokon megsütjük. Tálcára pakoljuk, és máris lehet fogyasztani. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3480
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 31.

Ajánló

Ha készítünk elé egy húsos, gazdag levest, akkor ez a kifli elég is szerintem másodiknak!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig van valamilyen recept, amit ki kell, hogy próbáljak. Ez a kifli mennyei finom a benne lévő túróktól. Mikor sül, és terjed a konyhában az illat, az valami fenomenális érzés....:-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...