r
Nosalty Logó

Juhtúrós puliszka Zsuzsától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Juhtúrós puliszka Zsuzsától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 409 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1748.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    682 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 1632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük.
  2. A kisült pörcöt szűrőkanállal kivesszük a zsírból, félretesszük.
  3. A tejet a sóval felforraljuk, amikor forr, óvatosan hozzákeverjük a kukoricadarát állandó keverés közben.
  4. Állandóan keverve kislángon addig főzzük, amíg pöfékel. Vigyázat, fröcsköl!
  5. Egy tiszta lábosba teszünk a szalonna zsírjából 2-3 kanálnyit. Ráöntjük a kész puliszkát, belekeverjük a juhtúrót és a tejfölt. Csak eggyet rottyantunk rajta.
  6. Szalonnapörccel a tetején tálaljuk. Aki szereti, még a tetejére is tehetünk szalonnazsírt.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 31923
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Ajánló

Önmagában is finom tartalmas, húsos leves után. Köretként pörköltek, szaftos húsok mellé kitűnő - ekkor a szalonna elmaradhat. Kicsi adagja elsőrangú, különleges meleg előétel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juhtúrós puliszka Zsuzsától
8zsuzsa8 210 recept

Erdélyi barátnőmtől tanultam ezt a gyorsan készülő puliszkát. Még egyszerűbb változata a vízzel készült puliszka, de így finomabb. Persze lehet rétegezni, sütőbe tenni, de úgy hosszadalmasabb. Próbáltam már a juhtúrót és tejfölt közvetlenül a puliszkafőző edénybe tenni, de ekkor leragadt. Érdemes egy új edényt használni. A barátnőm szerint három Miatyánkot kell elmondani, amíg a puliszka megfő - ez körülbelül 5 perc, de aki ragaszkodik a hagyományokhoz...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...