Juhtúrós pogácsa-élesztő nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Amerellina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
50g juhtúró142 kcal
-
50g teavaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g tejföl46 kcal
A tetejére
Összesen
999
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g juhtúró849 kcal
-
300g teavaj2151 kcal
-
0g só0 kcal
-
140g tejföl277 kcal
A tetejére
Összesen
5990
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.7 g
Zsír
-
Összesen 69.3 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 871.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 303 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 489 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 481 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
999
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166 g
Zsír
-
Összesen 415.8 g
-
Telített zsírsav 203 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 1154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5226.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 1820 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 1666 mg
-
Nátrium 1225 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 339.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2933 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 314 mg
-
Retinol - A vitamin: 2886 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 568 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
5990
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 27.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 344.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
395
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Megolvasztjuk a vajat, ha hűtőben volt, majd az összes hozzávalótegy tálba öntjük. Jól összegyúrjuk és egy kissé zsíros, jól gyúrható tésztát kapunk.
- Kinyújtjuk a tésztát kb 2cm vastagságúra, lisztezett gyúródeszkán (amit mindig újralisztezünk, mivel kissé zsíros a tésztánk), de ha valaki egészen lapos, vékony kis pogácsákat szeretne, akkor ez lehet 5-10mm is.
- Pogácsákat formálunk a tésztából. (Én feles pohárral szoktam, és ezúttal nemcsak pogácsákat formáltam a tésztából, hanem mini pereceket, illetve a képen látható perecke-szívecske egyben kombinációt is.)
- Megkenjük a tetejét tojással.
- Egy lapos felületre (pl. tányér, én most műanyag edénytartó tetejét használtam erre a célra) szezámmagot/reszelt sajtot szórunk és belemártogatjuk a pogácsákat a tojásos felükkel.
- Tepsibe helyezzük a pogácsákat/ különféle formákat és előmelegített sütőben 20-24percet sütjük. (Azért írom, hogy 20-24, mert az első kör nekem 20nál pont elkezdettt leheletnyi színt kapni, a második kört pedig négy perccel tovább hagytam benn és így már intenzívebb színe lett. Nekem kétszer kellett töltenem a tepsit, 36 db pogácsa, 6 perec és 2 db perecke-szívecske, plusz egy 6 betűs név -a házigazda nevét raktam ki-kombináció jött ki. A tejfölhöz azért nem adtam meg pontos mennyiséget, mert nekem egy megkezdett tejfölöm volt itthon, amit el szerettem volna használni, és amiből kb. 1-2 ek hiányzott.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 9975
- Feltöltés dátuma: 2012. június 15.
Ajánló
Ajánlom azoknak, akik vendégeket várnak, és valami finomat és gyorsan szeretnének készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Amerellina
1 recept
Kertipartira megígértem, hogy viszek egy kis sajtos perecet, de végül juhtúrót vettem és a házi-ősi receptünk alapján így inkább ilyen kis pogikat készítettem. Holnap kerül elfogyasztásra, de egy darabocskát már ma is megkóstoltam és szerintem finom lett. Bár az ősi recept szerint mindenből -juhtúró, liszt, vaj- 30 dkg kellett volna, én azért toltam el a liszt arányát, mert nem szerettem volna annyira zsíros tésztát és a kívánt eredmény meg is lett. Sajnos a recept azért kerül ennyibe, mert a juhtúró költséges. De remélem ez nem bátorít el senkit attól, hogy néha-néha meglepje szeretteit egy ilyen kis aprósággal.