r
Nosalty Logó

Juhtúrós-bazsalikomos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Juhtúrós-bazsalikomos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 591 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 3545 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 591 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    114.2 g

Zsír

  • Összesen
    189.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6754.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1232 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    3866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    271 mg
  • Retinol - A vitamin:
    508 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1957 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3815 micro
Összesen 3545 kcal
  • 12% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Egy keverőtálba kimérjük a száraz hozzávalókat, az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A szárazakhoz először hozzáöntjük a tojás sárgáját és az olajat, majd a felfuttatott élesztőt, és jól összegyúrjuk. Keleszteni nem kell!
  3. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd hosszú téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagságban).

Töltelék

  1. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit, ha kell, adunk még hozzá bazsalikomot, és szépen egyenletesen rákenjük a kinyújtott tésztára.
  2. A megkent tésztát szorosan feltekerjük, majd a két hengert ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Tetejére

  1. A csigák tetejét megkenjük felvert tojásfehérjével, majd rászórjuk a lenmagot (vagy bármilyen más magot, amit szeretünk :) ).
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1448
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy édesanyámtól kapott receptkönyvben találtam. Kicsit módosítgattam rajta itt-ott, és első sütés alkalmával már vittem is nagy plénum elé (munkahelyi karácsonyozásra). Volt sikere. :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...