r
Nosalty Logó

Juhtúrós-baconös rakott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Andi93
Juhtúrós-baconös rakott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3362 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1121 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.9 g

Zsír

  • Összesen
    254.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    905 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5440.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    2310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    926 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 3362 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A juhtúrót és a tejfölt botmixerrel összedolgozzuk, ennek hiányában villával is jó lesz. Ízlés szerint tehetünk bele egy kis borsot.
  2. A csirkét felszeleteljük, szükség szerint klopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A bacon felét lerakjuk egy kisebb tepsibe, ráöntjük a szósz felét. Ráfektetjük a csirkemell-szeleteket, ráöntjük a megmaradt szószt, majd baconnel fedjük a tetejét.
  4. Kb. 180 fokon sütjük alufólia alatt 25-30 percig, majd fólia nélkül is kb, 30 percet, amíg szépen megpirul a bacon. Hosszú levet ereszt, de ne öntsük le róla, tökéletes lesz a köret tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 280
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 9238
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 26.

Ajánló

Többnyire barna rizzsel találom, de más rizzsel vagy krumplipürével is jó lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Andi93 1 recept

Megosztom veletek egyik kedvenc ételünket, nagyon ízletes és könnyű elkészíteni. Szaftos ételt kapunk, azoknak is ajánlom, akik amúgy nem rajonganak a csirkemellért. Ebből az adagból nekünk 4 tál jön ki, de ezt a mennyiséget inkább csak 3 főre ajánlom. Fontos: A bacon és a juhtúró is sós, így óvatosan érdemes sózni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...