r
Nosalty Logó

Juharszirupos-eperkrémes linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Juharszirupos-eperkrémes linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

eperkrém

Összesen 1299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

eperkrém

Összesen 5187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

eperkrém

Összesen 386 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6658.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2222 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 5187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává. A liszteket, a porrá őrölt nádcukrot, vaníliás cukrot, sütőport elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a margarint, a zsírt, a tojássárgáját. Juharszirupot is belecsurgatjuk. Sima tésztát gyúrunk.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 5 mm-re. Kiszaggatjuk. Fele tésztának a közepét kilyukasztjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük 200 fokon (hamar megsül!).
  3. Minden linzert megkenünk a krémmel. Majd összeragasztjuk. Mindegyik közepébe fél szem epret is rakunk. Jó étvágyat!

eperkrém

  1. Az epret összetörjük villával, de hagyunk közte félbevágott szemeket is. A vaníliás cukrot hozzáöntjük. A juharszirupot is belecsurgatjuk. Lassú tűzre tesszük főni, pár percig. A teáskanál vízben elkeverjük simára a zselatint, és mikor a massza langyosra hűlt, beleöntjük. Jól elkeverjük.
  2. Hagyjuk kihűlni és kissé dermedni, majd felhasználjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1592
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 11.

Ajánló

Lehet több eperből készíteni a krémet, és akkor persze több krém fog bele kerülni!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most nem lekvárral, hanem frissen készített eperkrémmel és félbevágott eperrel töltöttem meg a linzereket. Aki szereti a linzert, ne hagyja ki az elkészítését!! Nagyon finom!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...