r
Nosalty Logó

Juharszirupos-eperkrémes linzer

5,0

2 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Juharszirupos-eperkrémes linzer
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1299
Kalória
19.2g
Fehérje
158g
Szénhidrátok
66.6g
Zsír
82.9g
Víz
115.6g
Koleszterin
7g
Rost
42.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

eperkrém

Összesen 1299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

eperkrém

Összesen 5187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

eperkrém

Összesen 386 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1664.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 1299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    266.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6658.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    1501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    331.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    442 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2222 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1700 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 5187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 386 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Összegyúrunk minden alapanyagot sima tésztává. A liszteket, a porrá őrölt nádcukrot, vaníliás cukrot, sütőport elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a margarint, a zsírt, a tojássárgáját. Juharszirupot is belecsurgatjuk. Sima tésztát gyúrunk.
  2. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 5 mm-re. Kiszaggatjuk. Fele tésztának a közepét kilyukasztjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben megsütjük 200 fokon (hamar megsül!).
  3. Minden linzert megkenünk a krémmel. Majd összeragasztjuk. Mindegyik közepébe fél szem epret is rakunk. Jó étvágyat!

eperkrém

  1. Az epret összetörjük villával, de hagyunk közte félbevágott szemeket is. A vaníliás cukrot hozzáöntjük. A juharszirupot is belecsurgatjuk. Lassú tűzre tesszük főni, pár percig. A teáskanál vízben elkeverjük simára a zselatint, és mikor a massza langyosra hűlt, beleöntjük. Jól elkeverjük.
  2. Hagyjuk kihűlni és kissé dermedni, majd felhasználjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Most nem lekvárral, hanem frissen készített eperkrémmel és félbevágott eperrel töltöttem meg a linzereket. Aki szereti a linzert, ne hagyja ki az elkészítését!! Nagyon finom!! :-))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Húsvéti fészeklinzerek

Ezek a húsvéti linzersütik olyan egyszerűen elkészíthetőek, hogy csodálkozni fogtok, miért nem jutott előbb eszetekbe kipróbálni őket. A kisült kekszeket selymes csokikrémből ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!