r
Nosalty Logó

Joghurtos magvas pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Joghurtos magvas pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 1009 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 4032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 357 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    1182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 1009 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.6 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    973 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7024.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1153 mg
  • Nátrium
    4728 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1744 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    532 micro
Összesen 4032 kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

tészta

tetejére

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy dagasztógép táljába tesszük, és a dagasztókarral összedolgozzuk a tésztát.
  2. A tésztát kézzel átgömbölyítjük, és letakarva 15 perc alatt kelesszük.
  3. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát egy gyúrótáblán, és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Szilikonnal bélelt sütőtepsire rakosgatjuk, egymástól 2 cm-es távolságra, és megkenjük tojásfehérjével.
  4. A magvakkal és sajttal megszórjuk, és amíg a sütőt előmelegítjük 200 fokra, addig a tészta elegendőt pihen is, ami a kiszaggatástól számítva a lerakásig 15 perc.
  5. 15 perc alatt pedig légkeverékesben 180 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2445
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos magvas pogácsa
Zsuzsamama56 321 recept

Ha sietünk, ritkán választjuk a pogácsát második fogásként, pedig tökéletes a levesek mellé vagy után. Ha negyedóra kelesztés azért az időnkbe belefér, akkor ezt az apróságot ajánlom. Görög joghurt és tejföl vegyesen került a tésztába, amitől sütés után kellemesen, bársonyosan puha lett. Másnap is és harmadnap is nagyon finom, omlós, puha marad. Villámgyors pogácsának is lehetne nevezni, mert 30 perc alatt elkészül. Pihentetés 15, 15 a sütés.

Hozzávalók

tészta

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...