Joghurtos kínai kel saláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
266
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1058
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 16.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 744.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 312 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 259 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 302.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 301 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
266
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2979 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 434 mg
-
Foszfor 1038 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1210.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 270 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 296 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 670 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 306 micro
-
β-karotin 1786 micro
-
β-crypt 1205 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 742 micro
Összesen
1058
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kínai kelt megmossuk, lecsöpögtetjük,és felszeleteljükkis darabokra. (Ha a levél erezete öregebb, szivacsos, akkor én azt nem szoktam belerakni.)
- Ráöntjüka két pohár joghurtot. Sóval, borssal ízesítjük. Apró kockákra vágjuka hagymát, és hozzáadjuka salátához.
- A mandarint is kis darabokra szeljük,és mehet a többihez. A mandulákat 2-3részre aprítjuk, majd egycsepp olajon óvatosan megpirítjuk, majd ez is mehet a salátába.
- Jól összekeverjük,és kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 29471
- Feltöltés dátuma: 2013. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Anyósom készített hasonló salátát még régebben, csak ő diót adott hozzá. Mivel én sült pisztránghoz szerettem volna tálalni, és rengeteg mandulás-pisztrángos receptet találtam, így én azzal bolondítottam meg a dolgot, hogy a salátába tettem a mandulát. :)