r
Nosalty Logó

Joghurtos kínai kel saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Joghurtos kínai kel saláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    744.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    301 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 266 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2979 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1038 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1210.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    296 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    670 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    1205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 1058 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kínai kelt megmossuk, lecsöpögtetjük,és felszeleteljükkis darabokra. (Ha a levél erezete öregebb, szivacsos, akkor én azt nem szoktam belerakni.)
  2. Ráöntjüka két pohár joghurtot. Sóval, borssal ízesítjük. Apró kockákra vágjuka hagymát, és hozzáadjuka salátához.
  3. A mandarint is kis darabokra szeljük,és mehet a többihez. A mandulákat 2-3részre aprítjuk, majd egycsepp olajon óvatosan megpirítjuk, majd ez is mehet a salátába.
  4. Jól összekeverjük,és kb. 30 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 29471
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósom készített hasonló salátát még régebben, csak ő diót adott hozzá. Mivel én sült pisztránghoz szerettem volna tálalni, és rengeteg mandulás-pisztrángos receptet találtam, így én azzal bolondítottam meg a dolgot, hogy a salátába tettem a mandulát. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...