Joghurtos-csokis krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokis krémhez:
-
21 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
-
31g tej18 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
A rózsaszínű krémhez:
-
21 kcal
-
31g tej18 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
6g víz0 kcal
-
1g zselatin2 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
25g gyümölcsjoghurt24 kcal
A lapok kenéséhez:
A bevonathoz:
-
13g csokoládé68 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g dekorgyöngy2 kcal
Összesen
577
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokis krémhez:
-
171 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g víz0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A rózsaszínű krémhez:
-
45g epres pudingpor171 kcal
-
250g tej140 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
50g víz0 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
200g gyümölcsjoghurt192 kcal
A lapok kenéséhez:
A bevonathoz:
-
100g csokoládé546 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
5g dekorgyöngy19 kcal
Összesen
4618
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
A piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A csokis krémhez:
-
2.2g csokoládés pudingpor8 kcal
-
4.9g csokoládé27 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
A rózsaszínű krémhez:
-
2.2g epres pudingpor8 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
2.5g víz0 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
4.9g habtejszín14 kcal
-
9.8g gyümölcsjoghurt9 kcal
A lapok kenéséhez:
A bevonathoz:
-
4.9g csokoládé27 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
0.2g dekorgyöngy1 kcal
Összesen
226
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 31.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 165 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 467.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.9 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 192 micro
Összesen
577
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.5 g
Zsír
-
Összesen 253.3 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 87 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3741 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1082 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1218 mg
-
Nátrium 909 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.9 g
-
Cukor 293 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 468.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1027 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 897 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1539 micro
Összesen
4618
kcal
- 7% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
A csokis krémhez:
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
10 dkg csokoládé
-
250 ml tej
-
4 csapott ek cukor
-
50 ml víz
-
1 ek zselatin
-
1 dl habtejszín
A rózsaszínű krémhez:
-
1 tasak epres pudingpor
-
250 ml tej
-
4 ek cukor
-
50 ml víz
-
1 ek zselatin
-
1 dl habtejszín
-
2 dl gyümölcsjoghurt
A lapok kenéséhez:
A bevonathoz:
-
10 dkg csokoládé
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 teáskanál dekorgyöngy
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
- A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat (180 fok, 10 perc).
- A csokoládés krém készítése: A pudingport a tejjel, cukorral simára keverjük, majd felfőzzük, az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, és kihűtjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, a tejszínnel lazítjuk. Hűtőbe tesszük a lapok betöltéséig.
- A rózsaszínű krém készítése: Az epres pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.
- A zselatint a vízben beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A joghurtos krémhez keverjük a zselatint, majd a tejszínt. Hűtőbe tesszük.
- A piskótalapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
- A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba szedjük, és átlósan a lapokra csíkokat nyomunk úgy, hogy egy rózsaszín, egy csokoládés. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.
- A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére tesszük. Ehető rózsaszínű díszítőcukrot szórunk rá. Hűtőbe tesszük pár órára, a süteményre merőlegesen szeleteljük. Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5399
- Feltöltés dátuma: 2015. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Saját "szerkesztésű" könnyű krémmel készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek.