r
Nosalty Logó

Joghurtos-csokis krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Joghurtos-csokis krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3741 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat (180 fok, 10 perc).
  3. A csokoládés krém készítése: A pudingport a tejjel, cukorral simára keverjük, majd felfőzzük, az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, és kihűtjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, a tejszínnel lazítjuk. Hűtőbe tesszük a lapok betöltéséig.
  5. A rózsaszínű krém készítése: Az epres pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A zselatint a vízben beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A joghurtos krémhez keverjük a zselatint, majd a tejszínt. Hűtőbe tesszük.
  7. A piskótalapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
  8. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba szedjük, és átlósan a lapokra csíkokat nyomunk úgy, hogy egy rózsaszín, egy csokoládés. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.
  9. A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére tesszük. Ehető rózsaszínű díszítőcukrot szórunk rá. Hűtőbe tesszük pár órára, a süteményre merőlegesen szeleteljük. Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5399
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Saját "szerkesztésű" könnyű krémmel készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek.

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...