r
Nosalty Logó

Joghurtos-csokis krémes

4,0

1 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Joghurtos-csokis krémes
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

577
Kalória
11.4g
Fehérje
58.9g
Szénhidrátok
31.7g
Zsír
58.5g
Víz
164.8g
Koleszterin
2.4g
Rost
36.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez:

A rózsaszínű krémhez:

A lapok kenéséhez:

A bevonathoz:

Összesen 226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    253.3 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3741 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 4618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta készítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat (180 fok, 10 perc).
  3. A csokoládés krém készítése: A pudingport a tejjel, cukorral simára keverjük, majd felfőzzük, az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, és kihűtjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, a tejszínnel lazítjuk. Hűtőbe tesszük a lapok betöltéséig.
  5. A rózsaszínű krém készítése: Az epres pudingport a cukorral, tejjel simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.
  6. A zselatint a vízben beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A joghurtos krémhez keverjük a zselatint, majd a tejszínt. Hűtőbe tesszük.
  7. A piskótalapokat rumos tejjel egy ecset segítségével lekenjük.
  8. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba szedjük, és átlósan a lapokra csíkokat nyomunk úgy, hogy egy rózsaszín, egy csokoládés. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.
  9. A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére tesszük. Ehető rózsaszínű díszítőcukrot szórunk rá. Hűtőbe tesszük pár órára, a süteményre merőlegesen szeleteljük. Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

Saját "szerkesztésű" könnyű krémmel készítettem. Nagyon ízlett mindenkinek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!