Joghurtos citromszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
12g cukor46 kcal
-
3g víz0 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
80g joghurt49 kcal
-
80g habtejszín234 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1g citromhéj1 kcal
A citromos mázhoz
A tepsi kikenéséhez
-
3g vaj20 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
Összesen
534
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
16g víz0 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
400g joghurt244 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A citromos mázhoz
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2666
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
13.7g tojás17 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
1g víz0 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
24.8g joghurt15 kcal
-
24.8g habtejszín73 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
2.5g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A citromos mázhoz
A tepsi kikenéséhez
-
0.9g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
Összesen
165
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 249 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 637.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 198 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 221.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 326 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 322 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 201 micro
Összesen
534
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.4 g
Zsír
-
Összesen 167.6 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3187.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 989 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1232 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 221.2 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1106.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1630 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 259 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 175 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 1608 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 283 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1003 micro
Összesen
2666
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
6 ek cukor
-
2 evőkanál víz
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
A krémhez
-
400 g joghurt
-
4 dl habtejszín
-
1 dkg zselatin
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
A citromos mázhoz
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét tesszük a nagyobb edénybe.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük.
- A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
- Pici sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, mikor félkemény, hozzáadagoljuk a vizet, a cukrot, és keményre verjük.
- Hozzákavarjuk a tojássárgákat.
- Végül finoman, lazán beleforgatjuk a lisztes keveréket.
- Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. Megsütjük.
- A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük.
- A joghurtot egy tálba öntjük, beletesszük a reszelt citromhéjat.
- Ízlés szerint porcukorral és citromlével beízesítjük. (Nem kell az egész citrom leve.)
- A krémhez a zselatint kevés langyos vízben, lassú tűzön feloldjuk.
- A tejszínhabot lazán a joghurtba keverjük.
- A zselatinhoz keverünk néhány kanál joghurtos krémet, majd óvatosan az egészet a krémhez keverjük.
- A krémet a piskótára kenjük, és hűtőbe rakjuk.
- A citromos mázhoz a zselatint az üdítőben gyenge tűzön felolvasztjuk, ízesítjük, lehűtjük. Mikor dermedni kezd, a joghurtos krém, tetejére locsoljuk.
- Egy-két órára behűtjük, majd szeletelve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23757
- Feltöltés dátuma: 2011. november 18.
Ajánló
Szeretettel ajánlom azoknak a szakács társaimnak, akik nem szeretik a nagyon édes süteményeket. Bármikor elkészíthető, de nálam biztos, hogy nyáron lesz a legtöbször feltálalva egy jó, hideg mentás limonádé társaságában! Másfél dl üdítőből készítettem a zselét a tetejére, háromból kellett volna! Nem szaladt le róla, kevés lett! A recept már a jó arányokat tartalmazza!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Olaszné Anci
191 recept
Ezt a receptet az Erdélyi Konyha c. Gasztronómiai lapban találtam, és nagyon örültem neki. Nagyon kedveljük a citromos ízeket, legyen az fagyi, üdítő, sütemény, bármi. Még magát a citromot meghámozva, szeletekre vágva is nagyon szeretem. Nem szoktam megcukrozni sem! Aki szintén kedveli a citrom ízét, annak tetszeni fog!