r
Nosalty Logó

Joghurtos citromszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Joghurtos citromszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 2666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Összesen 165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    637.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 534 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3187.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    989 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1608 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 2666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét tesszük a nagyobb edénybe.
  2. A lisztet a sütőporral összekeverjük.
  3. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  4. Pici sóval elkezdjük felverni a tojásfehérjét, mikor félkemény, hozzáadagoljuk a vizet, a cukrot, és keményre verjük.
  5. Hozzákavarjuk a tojássárgákat.
  6. Végül finoman, lazán beleforgatjuk a lisztes keveréket.
  7. Vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk. Megsütjük.
  8. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük.
  9. A joghurtot egy tálba öntjük, beletesszük a reszelt citromhéjat.
  10. Ízlés szerint porcukorral és citromlével beízesítjük. (Nem kell az egész citrom leve.)
  11. A krémhez a zselatint kevés langyos vízben, lassú tűzön feloldjuk.
  12. A tejszínhabot lazán a joghurtba keverjük.
  13. A zselatinhoz keverünk néhány kanál joghurtos krémet, majd óvatosan az egészet a krémhez keverjük.
  14. A krémet a piskótára kenjük, és hűtőbe rakjuk.
  15. A citromos mázhoz a zselatint az üdítőben gyenge tűzön felolvasztjuk, ízesítjük, lehűtjük. Mikor dermedni kezd, a joghurtos krém, tetejére locsoljuk.
  16. Egy-két órára behűtjük, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23766
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Szeretettel ajánlom azoknak a szakács társaimnak, akik nem szeretik a nagyon édes süteményeket. Bármikor elkészíthető, de nálam biztos, hogy nyáron lesz a legtöbször feltálalva egy jó, hideg mentás limonádé társaságában! Másfél dl üdítőből készítettem a zselét a tetejére, háromból kellett volna! Nem szaladt le róla, kevés lett! A recept már a jó arányokat tartalmazza!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos citromszelet
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet az Erdélyi Konyha c. Gasztronómiai lapban találtam, és nagyon örültem neki. Nagyon kedveljük a citromos ízeket, legyen az fagyi, üdítő, sütemény, bármi. Még magát a citromot meghámozva, szeletekre vágva is nagyon szeretem. Nem szoktam megcukrozni sem! Aki szintén kedveli a citrom ízét, annak tetszeni fog!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A citromos mázhoz

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...