r
Nosalty Logó

Jetty-torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rusvai Katalin
Jetty-torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

1388
Kalória
15.9g
Fehérje
159g
Szénhidrátok
81.3g
Zsír
40.4g
Víz
61.3g
Koleszterin
9.4g
Rost
100.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

Összesen 1388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

Összesen 8326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékehez

A tetejére

Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    905.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1388 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    487.7 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    181 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5431.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1004 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    876 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    954.2 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    242.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3025 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2843 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2185 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    609 micro
Összesen 8326 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 434 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Alaposan kikeverünk 20 dkg porcukrot 15 dkg margarinnal, meg a tojásokkal, majd hozzákeverjük a sütőporral elvegyített lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsiben egyenletesen szétkenjük, majd aranysárgára sütjük.
  3. Ha kihűlt, egyharmadából hosszúkás téglalapot vágunk (a tortaalapot), a többit összemorzsoljuk. (Hagyjunk benne nagyobb, akár 2-3 centis darabokat is!)
  4. A diót zacskóba tesszük, és nyújtófával összetörjük, így az egyik fele olyan lesz, mintha megdaráltuk volna, a másik fele darabos marad.
  5. A maradék porcukrot habosra keverjük a maradék margarinnal, majd hozzáadjuk a mazsolát és a diót. Végül beleforgatjuk a rumot, a meggyet, a kakaóport és az összemorzsolt tésztát is.
  6. Az egyben hagyott tésztalapot megkenjük vékonyan a lekvárral, majd a tölteléket félkör alakú halomban rányomkodjuk. Vizes kézzel szépen elsimítjuk a tetejét.
  7. A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és ezzel a mázzal vonjuk be a süteményt (a végére is kenjük ki). A tetejét fél diószemekkel díszíthetjük.
  8. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, csak másnap tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30*40

Az örök klasszikus nálunk. Szinte minden ünnepnapon ez kerül az asztalra. Szerintem a világ egyik legfinomabb sütije. Rendkívül laktató, sokáig eláll. Jobb, ha a fogyasztás előtt 1-2 nappal készítjük el, mert úgy még finomabb!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!