Japán uborkasaláta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
150g kígyóuborka22 kcal
-
5g vörösborecet1 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
1g szezámmag6 kcal
Összesen
37
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
600g kígyóuborka87 kcal
-
20g vörösborecet4 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
7g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
4g szezámmag23 kcal
Összesen
145
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
91.5g kígyóuborka13 kcal
-
3g vörösborecet1 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.6g szezámmag3 kcal
Összesen
22
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1070.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 961 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 146.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
37
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4282.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 3844 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 586.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 151 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
145
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 652.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 89.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
22
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg kígyóuborka
-
4 ek vörösborecet
-
2 ek szójaszósz
-
1 tk só
-
1 teáskanál cukor
-
2 teáskanál szezámmag
Elkészítés
- Az uborkát miután megmostuk, vékony szeletekre vágjuk.
- A borecetet a sóval, cukorral és szójaszósszal jól elkeverjük – a cukor és a só is olvadjon fel.
- A dresszingből keveset a tálra merünk, az uborkákat szépen a tálra sorakoztatjuk.
- A maradék dresszinget az uborkára csurgatjuk.
- A szezámmagot szárazon egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd az uborkára szórjuk.
- Sütés ideje: 3 perc
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 44236
- Feltöltés dátuma: 2009. január 26.
Ajánló
A díszítésként alkalmazott uborka-tölcsérkékhez jól besózom az uborkaszeleteket, hogy felpuhuljanak. Középről sugárirányban elvágom és a vágott széleket egymás alá csúsztatom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Egy német nyelvű szakácskönyvben találtam a receptet. Oli majd megmondja, evett-e ilyet Japánban.