Japán tojáskrémes szendvics (Tamago sando)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A szendvicshez
Összesen
395
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
A szendvicshez
Összesen
790
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 630 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2171.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 1597 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 136.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 139 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 501 mg
-
Retinol - A vitamin: 271 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 861 micro
Összesen
395
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 53.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4343.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 722 mg
-
Nátrium 3194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 272.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 1003 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1722 micro
Összesen
790
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 926 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 681 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
168
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A szendvicshez
- 6 tojást teljesen keményre, egyet pedig 6 percesre, lágyra főzünk. Mindegyiket jeges vízbe tesszük hűlni, majd megpucoljuk. A lágytojást félretesszük.
- A keményre főtt tojásokat egy tálba tesszük a majonézzel, sóval, borssal és cukorral, majd villával vagy krumplinyomóval összetörjük az egészet, míg kenhető krémet nem kapunk.
- A két szelet kenyeret egy ív sütőpapírra helyezzük, majd az egyiket megkenjük a tojáskrém felével. A szendvics közepére helyezzük a lágytojást, majd körbekenjük és beborítjuk a maradék krémmel. Ráhelyezzük és enyhén rányomjuk a másik kenyérszeletet, hogy a szendvics összezáruljon.
- Sütőpapírba, majd frissentartó fóliába csomagoljuk a szendvicset (a fólián filccel jelezzük a vágás irányát, hogy esztétikus végeredményt kapjunk) és legalább 30 percre hűtőbe tesszük. Ha eleget pihent, levesszük a fóliát és egy éles, recés késsel félbevágjuk a szendvicset. Egy fél bőven elég egy embernek, olyan laktató.
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 2000
- Feltöltés dátuma: 2024. március 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
A japán tojáskrémes szendvics egy igazán masszív, laktató, kiadós fogás, ami ugyan uzsonnaként is megállja a helyét, de bátran fogyasszuk rohanós irodai ebéd gyanánt: van benne annyi tartalom, hogy elég energiát adjon.