r
Nosalty Logó

Jansson megkísértése - szardellás krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Jansson megkísértése - szardellás krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    693.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    215.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2773.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    862 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 3090 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk és nagyon vékony karikára szeljük. A ringlicsíkokat leszűrjük és az olajat összekeverjük a tejszínnel, a tejjel ízlés szerint sóval.
  2. A meghámozott burgonyát ceruza vastagságú hasábokra felvágjuk.
  3. A sütőtálat alaposan kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.
  4. A sütőtálba rétegezzük a hagymakarikák felét, majd a burgonya felét, azután elrendezzük rajta a sprotnikat, újból hagyma és végül a maradék burgonya kerül rá.
  5. Az egészet leöntjük a tejszínes-tejes-olajos keverékkel, rámorzsoljuk a vajdarabkákat és megszórjuk a zsemlemorzsával.
  6. Kb. 1 órán keresztül sütjük, amíg a burgonya puha nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8958
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Prima szakácskönyvek egyik számában találtam ezt a receptet, a svéd karácsonyi és húsvéti asztalokról elmaradhatatlan étel. Az eredeti svéd receptben sózott heringet használnak. A neten több variáció kering arról, miért ezt a nevet kapta. Az egyik szerint Gunnar Stigmark rendező édesanyja tálalta fel egy társasági eseményen, az étel nevét egy filmből kölcsönvéve. Később tovább terjedt, majd így került a szakácskönyvekbe. A másik verzió szerint Pelle Janzon operaénekesről nevezték el, aki vidám, barátságos személyiség és nagy gourmand volt, előadásai után gyakran hívta meg a barátait  késő esti italokra és étkezésekre. Végül is mindegy, honnan ered a neve, a lényeg, a tetején ropogós, alatta tejszínesen krémes szardellafilés burgonyacsoda... Nem lep meg, hogy a svédek odavannak érte. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...