Jane Austen bundás kenyere
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
695
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
2782
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 35.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1118.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 570 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 291 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 287 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 287 micro
Összesen
695
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 141.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 989 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4474.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 867 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 190 mg
-
Foszfor 930 mg
-
Nátrium 2282 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.6 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 312.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1165 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 435 micro
-
Kolin: 667 mg
-
Retinol - A vitamin: 1149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 202 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1150 micro
Összesen
2782
kcal
- 9% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 425.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat, tejet, rumot, cukrot és szerecsendiót keverjük össze egy nagy tálban.
- Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben.
- Mártsuk a tojásos keverékbe a kenyérszeleteket, majd süssük mindkét oldalukat körülbelül 2-2 percig, míg aranybarnára nem sülnek.
- Sütés ideje: 4 perc
- Receptkönyvben: 383
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 34566
- Feltöltés dátuma: 2014. január 26.
Ajánló
Friss gyümölccsel vagy lekvárral még finomabb!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez a recept az Austen család leveleiből maradt fenn, ők pedig egy 1723-as receptkönyvből ismerhették, melyet John Nott adott ki, francia ihletésű receptekből. Jane korában számtalan ételhez használtak alkoholt, egyrészt mert jól fertőtlenített, másrészt az akkori telek igen cudarak lehettek lévén, hogy akkoriban még nemigen volt szuper fűtési technika. A 14. században borral, Nott könyvében rózsavízzel, Austenék receptjében már brandyvel vagy épp rummal készítették. Gondoltam, utóbbit mindenképp kipróbálom. Ha tehetitek, ti se hagyjátok ki!