r
Nosalty Logó

Jalapeno popper mac&cheese

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Jalapeno popper mac&cheese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 1184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 2368 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2549.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    1090 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1555 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 1184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5099.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1590 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1113 mg
  • Nátrium
    2180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    3110 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 2368 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A sajtmártáshoz

  1. A vajat felhevítjük egy közepes méretű edényben, majd hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük benne, és rögtön hozzáöntünk keveset a langyos tejszínből, majd habverővel gyorsan csomómentesre keverjük.
  2. Amint ismét érezzük, hogy kezd sűrűsödni a mártás, öntsünk hozzá újból egy kevés tejszínt, és egészen addig ismételjük, amíg el nem fogy. Ha ez megvan, keverjük hozzá a krémsajtot és két részletben a reszelt cheddart. Ízesítsük kevés borssal és sóval. Ez utóbbival viszont óvatosan, mert a sajtok már eleve sósak kicsit.
  3. Végül pedig keverjük hozzá az aprított jalapeno paprikát és a metélőhagymát is.

Az összeállításhoz

  1. A tésztát bő sós vízben főzzük meg, viszont csak a csomagoláson írt főzési idő feléig! Ez fontos, mert így lesz jó állag a kész ételnek.
  2. Egy hőálló edényt vajazzunk ki, és szórjuk körbe zsemlemorzsával.
  3. A kifőtt tésztát keverjük a sajtszószhoz, majd öntsük a hőálló tálba.
  4. A tetejét szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, végül zsemlemorzsával hintjük meg.
  5. 200 fokon 20-25 percig süssük, amíg szép barna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 9276
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Istenkém, hogy ez eddig miért nem jutott eszembe? Két szuper étel még szuperebb fúziója ez!

Hozzávalók

A sajtmártáshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...