r
Nosalty Logó

Izraeli pudingos torta Anesz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anesz
Izraeli pudingos torta Anesz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1075 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 2145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1010.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    790 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1075 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1462 micro
Összesen 2145 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat külön választjuk, majd a tojásfehérjéket 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
  2. Majd a tojások sárgáját is hozzáadjuk, és még így verjük egy kicsit.
  3. Ezután fakanállal hozzákeverjük a csokis pudingport.
  4. Végül tortaformába rakjuk (egy kicsit ki szoktam vajazni), előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, míg kihűl. Ne ijedjünk meg, a tészta először felemelkedik, majd ahogy hűl, úgy visszahúzódik.

Krém

  1. A habtejszínt, a vaníliás krémport és a vaníliás cukrot felverjük. Ez pillanatok alatt elkészül, hamar besűrűsödik.
  2. Ezután kivesszük a tésztát a formából, és egyenletesen elkenjük rajta a krémet. Kész is.
  3. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára, jobban összeérnek az ízek, de volt olyan is már, hogy ez a lépés elmaradt. Én szoktam rátenni tortadarát is, de akár elkészíthető csokimázzal a tetején is. Ha csokimázat rakunk rá, akkor azután is kicsit hűtőbe rakjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8140
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt barátnőmnél kóstoltam egy alkalommal, mikor látogatóban voltunk náluk. Azóta is az egyik kedvencem, hamar elkészül (és hamar el is fogy), lágy, krémes, és nem telít el. Hogy miért izraeli az elnevezés, arról fogalmam sincs, barátnőm egyszerűen csak pudingtortának hívja.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...