Ízletes szárnyas pho
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
levesfőzés
-
167g csirkeaprólék245 kcal
-
167g kacsacomb485 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g gyömbér3 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g koriandermag1 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g nádcukor25 kcal
-
10g halszósz4 kcal
tálalás
-
33g rizstészta121 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
14g lime4 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
Összesen
917
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
levesfőzés
-
1000g csirkeaprólék1470 kcal
-
1000g kacsacomb2909 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
24g gyömbér19 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
2g koriandermag6 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g nádcukor152 kcal
-
60g halszósz21 kcal
tálalás
-
200g rizstészta728 kcal
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
85g lime21 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
Összesen
5499
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
levesfőzés
-
33.2g csirkeaprólék49 kcal
-
33.2g kacsacomb97 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.8g gyömbér1 kcal
-
9.2g újhagyma2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0.1g koriandermag0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g nádcukor5 kcal
-
2g halszósz1 kcal
tálalás
-
6.6g rizstészta24 kcal
-
1 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g menta0 kcal
-
2.8g lime1 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
Összesen
185
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.7 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1645.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 1013 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 228.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 371 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 87 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 327 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 529 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 444 micro
Összesen
917
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.2 g
Zsír
-
Összesen 388.4 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 177 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 1168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9872.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 212 mg
-
Kálcium 523 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 470 mg
-
Foszfor 2528 mg
-
Nátrium 6077 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.2 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1372.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2227 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 524 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 78 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 517 micro
-
Kolin: 282 mg
-
Retinol - A vitamin: 1963 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3174 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2665 micro
Összesen
5499
kcal
- 10% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
levesfőzés
-
4 közepes db kacsacomb
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 hüvelykujjnyi gyömbér
-
3 db újhagyma
-
1 db chili
-
1 db fahéjrúd
-
3 db csillagánizs
-
1 tk koriandermag
-
1 tk szegfűbors
-
só ízlés szerint
-
4 ek nádcukor
-
6 ek halszósz
tálalás
-
20 dkg rizstészta
-
3 db újhagyma zöldje
-
koriander ízlés szerint
-
menta ízlés szerint
-
1 kis fej vöröshagyma
Elkészítés
levesfőzés
- A csirkeaprólékot (nálam mind szárny volt, de láb és csont is mehet bele, úgy még tutibb) egy nagy fazékba rakjuk, és felengedjük hideg vízzel, legalább 3-4 literrel. Feltesszük főni.
- Amikor már erősebben gyöngyözni kezd a víz, takarékra (tényleg a legalacsonyabb fokozatra!) vesszük a lángot, és így főzzük 12-24 órát.
- Mikor már igazán húsleves illatú, kiszedjük a csirkemaradványokat (igen, NAGYON szét fog főni minden), és átszűrjük a házi csirkealapelvünket.
- Egy serpenyőben aztán lepirítjuk a kacsacombokat, a bőrös felükkel kezdve. Nekem most combom volt itthon, de mellel is működni fog! A jól lepirított combokat eztán áttesszük az alaplébe, és kicsit feljebb vesszük a lángot.
- A hagyományos pho hű védelmezői most forduljanak el: a félbevágott hagymát és gyömbért, a fokhagymákat, az újhagymát, a chilit és a fűszereket a kacsacombok után hátramaradt zsírba tesszük és jól odakapatjuk. Persze szárazon is lepiríthatjuk, de szerintem a zsíron való pirítás még intenzívebb ízeket szabadít fel.
- Amikor már alaposan megperzselődtek, a combok után küldjük az alaplébe. A zsírt próbáljuk meg minél jobban becsepegtetni róluk, hogy ne legyen nagyon olajos a leves.
- Közel forralásig melegítjük a levest, majd ekkor hozzáadjuk a sót, a nádcukrot és halszószt. Kóstolgassuk, mert mindenkinek más mennyiségben és arányban fűszerezve ízlik.
- Mérsékeljük a lángot, és így főzzük további 2-3 órát. Szükség szerint pótolhatjuk az elfőtt víz egy részét, de túl sokat nem érdemes, mert úgy veszít az ízéből a lé.
- A kész levesből kiszedjük a húst és a zöldségeket-fűszereket, majd hagyjuk 1 órát ülepedni és hűlni a levest. Amikor ez letelt, finom szövésű szűrőn átszűrjük a levet, és szükség eseten utána fűszerezzük.
tálalás
- Amíg pihen a leves, a rizstésztát megfőzzük (én csak forró vízzel szoktam leönteni és lefedem negyed órára), a kacsacombokról leszedjük a húst, és előkészítjük a zöldfűszereket. Újhagymazöld, koriander, thai bazsalikom és menta mind mehet bele, ha tudunk szerezni.
- Végül tálalunk: a tányérokba egy-egy adag rizstésztát és húst szedünk, rámerjük a levest, majd ízlés szerint megszórjuk a zöldekkel, a vékonyra szelt hagymával, babcsírával, szezámmaggal vagy amivel szeretjük.
- Befejezésképpen meglocsoljuk egy kevés limelével, majd az utolsó cseppig bekanalazzuk.
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 10760
- Feltöltés dátuma: 2020. november 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
360 recept
Sokak számára elképzelhetetlen a nem marhából, de legalábbis jó adag disznóból készített pho, én se ettem túl sok emlékezetest. De ennek most vége, mert ez a csirke-kacsa pho ténylegesen a legjobb dolog, amit szárnyasokból ki lehet hozni ebben a műfajban. Ízletes, tartalmas, fűszeres, nulla ízfokozóval. Picit időigényes, de egyáltalán nem bonyolult, a művelet 90%-ában magában is elvan a leves, a végeredmény pedig tényleg megér egy misét!