Isteni spenót
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A spenóthoz
-
133g spenót22 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
42g teavaj299 kcal
-
50g kenyér137 kcal
-
167g tej93 kcal
-
0g só0 kcal
A feltéthez
Összesen
769
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.6 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 230 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1446.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 243 mg
-
Nátrium 606 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 166.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 851 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 471 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 394 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5483 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11911 micro
Összesen
769
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.9 g
Zsír
-
Összesen 155.9 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 689 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4340.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1298 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 353 mg
-
Foszfor 730 mg
-
Nátrium 1819 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 499.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2552 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1414 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 830 micro
-
Kolin: 422 mg
-
Retinol - A vitamin: 1182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16448 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35732 micro
Összesen
2308
kcal
- 7% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1111 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2413 micro
Összesen
157
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A spenóthoz
- A vajatlábasban kis lángon megolvasztjuk. Az apróra vágott vöröshagymáta vajon megdinszteljük, majda zúzott fokhagymát hozzáadjuk és lepirítjuk. A lángról lehúzzuk lábasunkat.
- A felengedett spenótot a lábasba tesszük és összemelegítjük a hagymákkal.
- A tejbe áztatott kenyérszeleteket összeturmixoljuk és a spenóthoz adjuk.
- Az egész masszát felfőzzük. A kenyérmennyiség emelésévela spenóttovább sűríthető.
- Ízlés szerint sózzuk.
- A tojásokból vajon tükörtojást sütünk. A rozskenyér-szeleteket kevés (!) vajon megpirítjuk.
- Receptkönyvben: 378
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 201507
- Feltöltés dátuma: 2010. január 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig is utáltam a parajfőzeléket. Otthon soha nem is volt terítéken, csak az iskola menzáján. Azonban gyakran találkoztam hatalmas parajkrém leértékeléssekkel különböző áruházakban. Az a gondolatom támadt, hogy valahogyan mégiscsak el kell készítenem, hiszen egyetemista koromban nem sok pénzből gazdálkodtam egy héten. Elkértem hát otthonról a nagymama porosodó parajfőzelék receptjét, amit nagy álmélkodások közepette oda is adtak... Isteni...