r
Nosalty Logó

Ír szódás kenyér házi tejjel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ír szódás kenyér házi tejjel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 11% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2710.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    418 mg
  • Foszfor
    1295 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 2364 kcal
  • 11% Fehérje
  • 72% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha a tejünk nagyon magas zsírtartalmú (5%), akkor nem kell használnunk citromlevet. (Csak a Jersey tehenek teje ilyen zsíros.) Ha a zsírtartalom alacsonyabb, akkor érdemes a tejet és a citromlevet összekevernünk, és negyed órán át állni hagynunk. Ha nem vagyunk biztosak a zsírtartalomban, menjünk biztosra, és használjunk citromlevet.
  2. A sütőt 190 Celsius fokra előmelegítjük. A gáztepsit vajjal megkenjük.
  3. A finomlisztet, teljes kiőrlésű lisztet és szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
  4. Másfél bögre tejet is belegyúrunk. Ha nem áll össze, hozzáadunk még két evőkanálnyi tejet. Ha még mindig túl száraz, újra adunk hozzá tejet. Ha túl ragacsos, adhatunk hozzá lisztet. Szép, egyenletes, fényes, sima tésztát kell kapjunk.
  5. Egy arasz átmérőjű, lapos kör alakra formázzuk.
  6. Éles késsel nyolc gerezdet vágunk bele egy ujjnyi mélyen. Tejjel megkenjük a vágásokban, és finomliszttel vékonyan megszórjuk a gerezdeken.
  7. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Konyharuhás kezünkre borítva alulról megütögetjük, ha kongó hangot ad átsült.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8394
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 23.

Ajánló

Vajjal és tejjel kiváló! Sajttal vagy lekvárral is íncsiklandó.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az írek cikkekre vágva fogyasztják. Ropogós héjú és puha belsejű, a szódabikarbóna utóize nélkül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...