Ínyenc oldalas
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
250g sertésoldalas485 kcal
-
38g ketchup38 kcal
-
7g virágméz21 kcal
-
2g só0 kcal
-
75g víz0 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g sertésoldalas970 kcal
-
75g ketchup76 kcal
-
14g virágméz43 kcal
-
4g só0 kcal
-
150g víz0 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
67.3g sertésoldalas130 kcal
-
10.1g ketchup10 kcal
-
1.9g virágméz6 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
20.2g víz0 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 41 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1631.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 1260 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 206.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4523 micro
-
Lut-zea 60 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55 g
Zsír
-
Összesen 82 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3262.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 2521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 412.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 319 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 219 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 9047 micro
-
Lut-zea 121 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 339 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.3 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1218 micro
-
Lut-zea 16 micro
Hozzávalók
-
0.5 kg sertésoldalas
-
5 ek ketchup
-
2 teáskanál virágméz
-
1 kávéskanál só
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- A ketchupot és a mézet összekeverjük. Ha tehetjük, előző este kenjük be az oldalasokat ezzel a mázzal, és jól lezárt dobozban tegyük a hűtőbe.
- Az oldalasokat fektessük tepsibe, kenjük rá az összes ketchupos-mézes keveréket, egy-egy csipet sót (keveset) szórjunk minden oldalasra, öntsük a tepsibe a vizet, és alaposan fóliázzuk le.
- A sütőt alul-felül sütő módban melegítsük elő 220 fokra. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és 20 perc elteltével csökkentsük a hőfokot 140 fokra. Süssük így 130 percen át, majd a fóliát levéve süssük további 20 percet, amíg megpirul. Tálaljuk sült burgonyával.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6027
- Feltöltés dátuma: 2015. február 20.
Ajánló
Az elkészült étel mellé - édeskés jelegéből adódóan - félédes vörös bort kínáljunk, de egy testes száraz vörösbor is ideális párja lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A klasszikus natúr vagy mustáros oldalast nem lehet megunni. Szemnek és ízlelőbimbóknak egyaránt kívánatos. Hozzáérünk, és lefordul a hús a csontról. Állaga olyan, mint a vaj, krémes. Az íze erőteljes, fűszeres. Mintha az oldalas volna a sertéshúsok királya. Ezt a gasztronómiai megtapasztalást hívatott egy magasabb szintre emelni ez az oly egyszerű recept. Mindössze néhány hozzávaló és néhány darab oldalas. De a végeredmény... Fantasztikus ízvilág. Az omlós, krémes állagot feldobja az enyhén édeskés, mézes-paradicsomos ízvilág. Próbáljuk ki bátran nem elfeledve a bölcsességet: "Az ételekkel és fűszerekkel próbálkozzunk bátran, legfeljebb rossz lesz!"