r
Nosalty Logó

Ínyenc oldalas

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Ínyenc oldalas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1631.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4523 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 544 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3262.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    2521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    319 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9047 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 1089 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1218 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A ketchupot és a mézet összekeverjük. Ha tehetjük, előző este kenjük be az oldalasokat ezzel a mázzal, és jól lezárt dobozban tegyük a hűtőbe.
  2. Az oldalasokat fektessük tepsibe, kenjük rá az összes ketchupos-mézes keveréket, egy-egy csipet sót (keveset) szórjunk minden oldalasra, öntsük a tepsibe a vizet, és alaposan fóliázzuk le.
  3. A sütőt alul-felül sütő módban melegítsük elő 220 fokra. Tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és 20 perc elteltével csökkentsük a hőfokot 140 fokra. Süssük így 130 percen át, majd a fóliát levéve süssük további 20 percet, amíg megpirul. Tálaljuk sült burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6027
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Ajánló

Az elkészült étel mellé - édeskés jelegéből adódóan - félédes vörös bort kínáljunk, de egy testes száraz vörösbor is ideális párja lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

A klasszikus natúr vagy mustáros oldalast nem lehet megunni. Szemnek és ízlelőbimbóknak egyaránt kívánatos. Hozzáérünk, és lefordul a hús a csontról. Állaga olyan, mint a vaj, krémes. Az íze erőteljes, fűszeres. Mintha az oldalas volna a sertéshúsok királya. Ezt a gasztronómiai megtapasztalást hívatott egy magasabb szintre emelni ez az oly egyszerű recept. Mindössze néhány hozzávaló és néhány darab oldalas. De a végeredmény... Fantasztikus ízvilág. Az omlós, krémes állagot feldobja az enyhén édeskés, mézes-paradicsomos ízvilág. Próbáljuk ki bátran nem elfeledve a bölcsességet: "Az ételekkel és fűszerekkel próbálkozzunk bátran, legfeljebb rossz lesz!"

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...