r
Nosalty Logó

Innsbrucki Gröstl

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Innsbrucki Gröstl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2103.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1305 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 1535 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit felrakjuk héjában főni, kb. 25 percig.
  2. A húst megmossuk, felkockázzuk.
  3. A vajat megolvasztjuk a serpenyőben, és hozzáadjuk a felaprított hagymát. Mikor már üveges színe van, hozzáadjuk a húst, és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket.
  4. Mikor a krumpli kész, meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a húshoz adjuk. Összepirítjuk őket, majd legvégén hozzáadjuk a petrezselymet.
  5. Savanyú káposztával vagy sima káposztasalátával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 30540
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 04.

Ajánló

Ez csak frissen jó, és érdemes addig megenni, míg meleg, mert olyan lesz utána a hús, mint a kő. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű, laktató parasztétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...