Innsbrucki Gröstl
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
125g sertéshús208 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
385
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
500g sertéshús830 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
1535
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
37.3g burgonya22 kcal
-
46.6g sertéshús77 kcal
-
8.4g vöröshagyma3 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
Összesen
143
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 525.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 172.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 321 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 325 micro
Összesen
385
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.1 g
Zsír
-
Összesen 90.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2103.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 155 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1305 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 690.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 519 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 386 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1284 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1300 micro
Összesen
1535
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 8.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit felrakjuk héjában főni, kb. 25 percig.
- A húst megmossuk, felkockázzuk.
- A vajat megolvasztjuk a serpenyőben, és hozzáadjuk a felaprított hagymát. Mikor már üveges színe van, hozzáadjuk a húst, és kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a fűszereket.
- Mikor a krumpli kész, meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a húshoz adjuk. Összepirítjuk őket, majd legvégén hozzáadjuk a petrezselymet.
- Savanyú káposztával vagy sima káposztasalátával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 260
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 30533
- Feltöltés dátuma: 2010. május 04.
Ajánló
Ez csak frissen jó, és érdemes addig megenni, míg meleg, mert olyan lesz utána a hús, mint a kő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egyszerű, laktató parasztétel.