r
Nosalty Logó

Indiai joghurtos uborkasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Indiai joghurtos uborkasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 79 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4308.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1124 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1626.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    252 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 634 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 35 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római köményt serpenyőben szárazon megpirítjuk, és mozsárban durvára törjük.
  2. Pucoljuk meg az uborkákat, gyaluljuk vékony szeletekre.
  3. Egy mély tálban összekeverjük a joghurtot a fűszerekkel.
  4. Kinyomjuk az uborka levét. Ennél a receptnél nagyon fontos, hogy ne sózzuk be az uborkát és csak a kinyomkodott levet távolítsuk el. Viszont ha nagyon leveses, az sem jó, mivel akkor nem fog krémesen összeállni a joghurttal.
  5. Tegyük az uborkát a fűszeres joghurthoz, keverjük össze.
  6. Hidegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 189 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6804
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

Indiai lakomákhoz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, egészséges, jót tesz az emésztésnek. Sajnos sok étteremben nem jól készítik el, és a fűszereket is sajnálják belőle, pedig nem szabadna, nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...