r
Nosalty Logó

Igazi főzött vaníliapuding

Nihonka
Igazi főzött vaníliapuding
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

244
Kalória
7g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
7.8g
Zsír
11.6g
Víz
217g
Koleszterin
101.3mg
Élelmi rost
22.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 244 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.6 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    875 micro
Összesen 975 kcal
  • 12% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A vaníliarúd kikapart magját, magát a rudat is, a cukor felével, csipet sóval a tejbe rakjuk, és közepes lángon felmelegítjük.
  2. Közben összekeverjük a maradék cukrot a keményítővel, és krémesre keverjük a tojássárgájával együtt.
  3. Közben a felmelegített tejből kiveszünk 1 merőkanállal, és a kikevert sárgájához keverjük, így nem lesz csomós, majd ezt visszaöntjük a lábasba.
  4. Folyamatosan keverjük alacsony lángon, míg be nem sűrűsödik. Ha kész, a vaníliarudat kihalásszuk belőle. A pudingos poharakat előkészítjük, és a kész pudingot beleadagoljuk.
  5. Ha kihűlt, eperrel, kiwivel, mandarinnal díszítsük, pirított magokkal is megszórhatjuk, de ha nincs, kinek, mije van otthon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p

Gyakran kimarad a tojássárgája, így ezt felhasználva készítettem ezt a finom, főzött vaníliapudingot. Valódi vaníliával, kihűlés után is igazi, krémes állagú. Tetszés szerinti gyümölccsel díszíthetjük vagy akár kompóttal is. 

További receptek

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Tiramisus chiapuding

Ha eddig nem tudtad, hogy készítsd el a chiamagot, vagy annyira nem ízlett, akkor ez a recept neked szól. Ez a tiramisus puding tutira levesz a lábadról. Vegán verzióban is könnyen ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...