r
Nosalty Logó

Húsvéti vendégváró keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Húsvéti vendégváró keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 458 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    315.4 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2651.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.7 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 5318 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 458 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat összekeverjük, a vajat elmorzsoljuk benne, és tésztává gyúrjuk.
  2. Legalább 1 órára hideg helyre tesszük pihenni.
  3. A tésztát 4 részre osztjuk, és két fólia (frissentartó fólia) között 2 mm vékonyra nyújtjuk. Azért kell 4 részre osztani, hogy könnyebben tudjunk a tésztával bánni. Ha már elég vékony, húsvéti nyúl formával kiszúrjuk. Tetszőlegesen választható más forma is (természetesen), én szoktam tojást is formázni. Tetszés szerint kenhető tojással, és akkor meg lehet szórni kókusszal. (én most nem szórtam)
  4. Sütőben pár percig sütjük, vigyázva, hogy ne barnuljanak meg. (ha kellően vékonyra sikerült nyújtanunk, akkor ez az idő akár 3-4 perc is lehet.
  5. Ha kihűltek, olvasztott csokoládéval kettőt-kettőt összeragasztunk. Nyúlnak szemet rajzolunk :), a tojást kidekoráljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21234
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 20.

Ajánló

Húsvéti locsolóváró finomság. Gyalogosan érkezőknek szinte mindent kínálhatunk mellé... :D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti vendégváró keksz
OsztriGa 35 recept

Az úgy volt, hogy nem volt éppen nyulas formám. Ezért aztán egy karácsonyi angyalkából - némi erőszaknak és egy kúpcsőrű fogónak a segítségével - formáztam nyulat. És mivel történetesen tojás alakú kiszúró formám se volt, így egy nagy alakú pogácsa szaggatóból roggyantottam tojást  - igaz, hogy így aztán domború lett az alja...hiába a fizika az makacs dolog...- szóval nem kell feltétlenül a boltba szaladni kiszúró formáért. Aztán ha valaki nagyon elunja a formák szaggatását - velem rendszeresen előfordul -, akkor marad a jó öreg derelyemetsző, ami vonalzó mentén járatva szépséges kis kekszeket ad eredményül. Érdemes vékonyra nyújtani, mert úgy ad igazán különleges élményt, roppanós és leheletfinom.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...