Húsvéti töltött fasírt
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A fasírthoz
-
2 db zsemle
-
1 kis db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 tk négyszínű bors
-
1 kk fűszerpaprika
-
1 csipet cayenne paprika
-
1 ízlés szerint só
-
1 ek zsemlemorzsa
-
3 ek kacsazsír
A töltelékhez
-
0.3 db piros kaliforniai paprika
-
0.3 db zöld kaliforniai paprika
-
0.3 db sárga kaliforniai paprika
-
2 db főtt tojás
272
Kalória
28.1g
Fehérje
12.4g
Szénhidrátok
11.5g
Zsír
135.4g
Víz
209.3g
Koleszterin
1.4g
Rost
1.6g
Cukor
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
91 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
A töltelékhez
-
2 kcal
-
2 kcal
-
3 kcal
-
20g főtt tojás31 kcal
-
17g sajt59 kcal
Összesen
272
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
A töltelékhez
-
12 kcal
-
9 kcal
-
16 kcal
-
120g főtt tojás186 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
1620
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A fasírthoz
-
40.9g sertés szűzpecsenye45 kcal
-
8.8g zsemle24 kcal
-
9g tojás11 kcal
-
4.1g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g négyszínű bors0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
-
3.7g kacsazsír0 kcal
A töltelékhez
-
1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
9.8g főtt tojás15 kcal
-
8.2g sajt29 kcal
Összesen
131
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.1 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 209 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1046.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 363 mg
-
Nátrium 418 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 135.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
272
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.7 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1256 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6279.8 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 1037 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 2178 mg
-
Nátrium 2507 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 812.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 737 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 208 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 242 micro
-
Kolin: 1087 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 982 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1177 micro
Összesen
1620
kcal
- 15% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 513.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 178 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 80 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
131
kcal
Elkészítés
A fasírthoz
- Az apróra vágott vörös-és fokhagymát 1 evőkanál kacsazsíron, csipet sóval, fedő alatt, lassú tűzön megpárolunk.
- A zsömlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk belőle a vizet és belemorzsoljuk a darált húsba. Fűszerezzük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a megpárolt hagymát és alaposan összegyúrjuk.
- Leterítünk legalább 3 réteg fólia darabot (ezzel át tudjuk majd emelni a tepsibe), rászórjuk a morzsát és ezen téglalap alakúra lapítjuk a hús 3/4 részét.
A töltelékhez
- Apró kockákra vágjuk a paprikákat és a főtt tojást, egyenletesen elrendezzük a húsmassza tetején, majd megszórjuk reszelt sajttal.
- A fólia segítségével mindkét oldalon felhajtjuk a húsmassza széleit úgy, hogy kb. két ujjnyi magas legyen. Egyenletesen elosztjuk a töltelék tetején a maradék húst, és kézzel rudat formálunk. A fólia segítségével átfordítjuk a rudat, hogy szép formája legyen.
- Óvatosan átemeljük egy tepsibe, melyet 1 evőkanál zsírral kikenünk. A maradék zsiradékot elosztjuk a rúd tetején, és 190 fokon, légkeveréssel pirosra sütjük. Sütés közben időnként rákanalazzuk a tepsiben lévő zsiradékot, hogy ne száradjon ki.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Sütés hőfoka: 190 °C
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!