r
Nosalty Logó

Húsvéti töltött fasírt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bodnár Évi
Húsvéti töltött fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 272 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 1620 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A fasírthoz

A töltelékhez

Összesen 131 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    363 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 272 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2178 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    812.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    1087 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    982 micro
  • β-crypt
    256 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1177 micro
Összesen 1620 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A fasírthoz

  1. Az apróra vágott vörös-és fokhagymát 1 evőkanál kacsazsíron, csipet sóval, fedő alatt, lassú tűzön megpárolunk.
  2. A zsömlét beáztatjuk, jól kinyomkodjuk belőle a vizet és belemorzsoljuk a darált húsba. Fűszerezzük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a megpárolt hagymát és alaposan összegyúrjuk.
  3. Leterítünk legalább 3 réteg fólia darabot (ezzel át tudjuk majd emelni a tepsibe), rászórjuk a morzsát és ezen téglalap alakúra lapítjuk a hús 3/4 részét.

A töltelékhez

  1. Apró kockákra vágjuk a paprikákat és a főtt tojást, egyenletesen elrendezzük a húsmassza tetején, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  2. A fólia segítségével mindkét oldalon felhajtjuk a húsmassza széleit úgy, hogy kb. két ujjnyi magas legyen. Egyenletesen elosztjuk a töltelék tetején a maradék húst, és kézzel rudat formálunk. A fólia segítségével átfordítjuk a rudat, hogy szép formája legyen.
  3. Óvatosan átemeljük egy tepsibe, melyet 1 evőkanál zsírral kikenünk. A maradék zsiradékot elosztjuk a rúd tetején, és 190 fokon, légkeveréssel pirosra sütjük. Sütés közben időnként rákanalazzuk a tepsiben lévő zsiradékot, hogy ne száradjon ki.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 355
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti töltött fasírt
Bodnár Évi 18 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...