r
Nosalty Logó

Húsvéti tojás sütik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Húsvéti tojás sütik
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 4844 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 382 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1212 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    1245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    654.2 g
  • Cukor
    295 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2054 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4844 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált kekszet, a lekvárt, a vérnarancsaromát, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  2. A masszát vízbe mártott evőkanálba nyomkodjuk, így fél tojásokat formázunk belőle. Két-két felet összeragasztunk a margarinnal, rumaromával kikevert gesztenyemasszával. Ezután a felső, keskenyebb részt a porcukorral és vízzel elkészített, színezett cukormázba mártjuk, vagy rácsorgatjuk, majd tetszés szerinti cukorgyönggyel megszórjuk.
  3. Az alját kicsit egyenesre nyomkodjuk, hogy ne dőljön el a tányéron. Készíthetjük kisebbre is, ekkor kávéskanál segítségét hívhatjuk.
  4. Cukormáz elkészítése: A porcukorhoz apránként annyi vizet adagolunk, hogy a keverőkanalat kiemelve a mázból, arról jégcsapszerűen csüngjön le.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17500
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

A tojásárak egekbe szökése miatt tehetjük ezt is a húsvéti asztalra, és kaphatnak ilyen tojásokat a locsolkodók! Lehet, még jobban is fognak örülni, mint a főtt tojásnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a "hímes" tojás szintén az online receptverseny húsvét témahetében készült.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...