r
Nosalty Logó

Húsvéti főtt tojásos pipik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Húsvéti főtt tojásos pipik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A franciasaláta elkészítése

A töltött tojás elkészítése

Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A franciasaláta elkészítése

A töltött tojás elkészítése

Összesen 1576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A franciasaláta elkészítése

A töltött tojás elkészítése

Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 315 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.6 g

Zsír

  • Összesen
    124.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    734 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    949 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 1576 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A franciasaláta elkészítése

A töltött tojás elkészítése

Elkészítés

A franciasaláta elkészítése

  1. A franciasaláta alapot elkészítjük. Ha fagyasztott vagy friss zöldségeink vannak, akkor 10-15 percig főzzük, majd kihűtjük, s hozzákeverjük a többi hozzávalókat.

A töltött tojás elkészítése

  1. 6 db tojást megfőzünk, megpucolunk, és kettévágunk.
  2. A sárgáját összekeverjük tejföllel, mustárral, majonézzel, kis sóval, és visszatöltjük a tojások fehérjébe.
  3. A tojások töltelékét kidekoráljuk: Teszünk mindegyikre 2-2 db szegfűszeget szemének, 1 szegfűszegből orrot készítünk, és répából pedig szájat csinálunk nekik.
  4. Ha elkészült a franciasalátánk is, akkor tálra rakjuk, s tálaljuk. 
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3275
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 08.

Ajánló

Ha könnyű reggelire, vacsorára vágyunk, elkészíthetjük bátran, de legalább 4-6 órával étkezés előtt készítsük el, s hűtőben tároljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, mutatós reggeli, kisgyerekeknek akár húsvétra, de bármikor elkészíthető, ha kedvezni szeretnénk gyerekeinknek...

Hozzávalók

A franciasaláta elkészítése

A töltött tojás elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...