r
Nosalty Logó

Húsvéti bableves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Húsvéti bableves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 4463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Összesen 82 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1297 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3006 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 559 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    326.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17917.8 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    361 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    1294 mg
  • Foszfor
    4096 mg
  • Nátrium
    10379 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    4277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2222 micro
  • Kolin:
    1259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    10003 micro
  • β-karotin
    24046 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2576 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 4463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A sonkát és a babot egy éjszakára hidegvízbe áztatjuk.
  2. Másnap a sonkát 2-3 óra alatt puhára főzzük, és a saját levében hagyjuk kihűlni. Mikor már kihűlt, darabokra vágjuk és félretesszük a tálalásig.
  3. A sonka főzőlevébe tesszük a beáztatott babot, néhány babérlevelet, fokhagymát és egész borsot. Mikor már félig megpuhult a bab, hozzátesszük a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát. Puhára főzzük.
  4. A csipetkéhez felütünk egy tojást, sózzuk és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. Kis galuskákat "csipkedünk" belőle és a leveshez adjuk. Ha feljöttek a leves felszínére, akkor már el is készültek.
  5. Közben elkészítjük a rántást: kevés zsiradékon megpirítjuk a lisztet és hozzáadunk 3-4 gerezd összezúzott fokhagymát és pirospaprikát. Felöntjük hideg vízzel és csomómentesre keverés után a leveshez adjuk. Pár percig forraljuk. Az előre összedarabolt sonkával és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 30833
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti bableves
A kis gasztronauta 142 recept

A sonka főzőleve rengeteg ízt tartalmaz, kár lenne veszendőbe hagyni. :) A következő recept ötletet ad ennek felhasználására.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A csipetkéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...