r
Nosalty Logó

Hússal töltött gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Sweetly
Hússal töltött gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 209 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1443.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 921 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    137 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5775.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1665 mg
  • Nátrium
    3033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1226 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 3685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát megmossuk alaposan, majd héjában, sós vízben megfőzzük, és áttörjük. Ezután hozzátesszük a tojást, lisztet, sót, egy diónyi vajat vagy zsírt, és tésztát gyúrunk.
  2. Kinyújtjuk, egyenlő kockákra vágjuk, és mindegyikre tölteléket teszünk.
  3. Ha megtöltöttük a tésztákat a darált töltelékkel, azután gombócokat formálunk, kicsit összenyomkodjuk a nyílást, hogy főzés közben ne essen a töltelék ki belőle.
  4. Forró, lobogva fövő, sós vízbe beleteszünk annyi gombócot, amennyi egymás mellett kényelmesen elfér. Miután feljöttek a víz tetejére, akkor elkészültek, és szűrőkanállal kiemeljük a vízből.
  5. A szűrőkanállal kiszedve a maradék hagymás zsírba forgatjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

A töltelékhez

  1. A hagymát zsíron vagy vajon megpároljuk, hozzátesszük a (lehet maradék) sült vagy főtt húst, átsütjük kicsit, ízesítjük őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel, ezután a húst kiszedjük, apróra vágjuk vagy megdaráljuk. Úgy szedjük ki a húst, hogy lehetőleg hagymás zsír/olaj vagy vaj maradjon az edényben.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8278
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Sweetly 97 recept

Vendégek voltak nálunk, és egy hatalmas bőrös malaccombot sütöttem. Nem fogyott el mind (valamivel több, mint 2 kg volt), és mivel ilyenkor a maradék húsból hússalátát szoktam készíteni, gondoltam, most kell valami változatosság. Eszembe jutott, hogy olvastam valami gombócos receptet, amibe pont annyi hús kell, amennyi nekem megmaradt. Hát így történt ez a story. Nagyon finom, de nagyon laktató is.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...