Hússal töltött batyuk
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
töltelék
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
15g főtt tojás23 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
50g darált sertéshús91 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g alaplé4 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
tészta
-
69g leveles tészta255 kcal
-
14g tojás17 kcal
Összesen
436
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
töltelék
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
200g darált sertéshús364 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
tészta
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
1744
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
töltelék
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
9.6g újhagyma2 kcal
-
6.2g főtt tojás10 kcal
-
1.6g sertészsír14 kcal
-
20.8g darált sertéshús38 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20.8g alaplé1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
tészta
-
28.6g leveles tészta106 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
Összesen
181
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 618.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1151 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
436
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.9 g
Zsír
-
Összesen 110.7 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2472.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 678 mg
-
Nátrium 1499 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 320.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 117 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 4602 micro
-
Lut-zea 1085 micro
Összesen
1744
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 478 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
töltelék
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 közepes db újhagyma
-
1 db főtt tojás
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
tészta
-
1 csomag leveles tészta
Elkészítés
töltelék
- Először elkészítjük a tölteléket: A hagymákat és a főtt tojást apróra vágjuk. Serpenyőben felmelegítjük a zsírt, és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és lepirítjuk.
- Hozzákeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés húslevessel puhára főzzük. (Annyi húslevest használjunk, hogy ne legyen túl szaftos, de száraz sem.)
- Ízesítsük pirospaprikával, köménnyel, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és tojást. Néhány perc alatt főzzük össze, majd tegyük félre hűlni. Fontos, hogy a tésztába ne melegen tegyük a tölteléket, hanem hűtsük le előtte! Akár előző nap is elkészíthetjük.
- Én előre nyújtott leveles tésztát vettem, ha nem olyannal dolgozunk, akkor nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra. Hogy egyszerűbb legyen, és ne pazaroljuk a tésztát szögletes batyukat készítettem, ehhez hosszban 3 felé, keresztben 6 felé vágtam, osztottam a lapot, így 18 kis lapot kaptam.
- Mindegyik lap közepébe tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk félbe, és nyomkodjuk körbe a széleket.
- A batyukat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket tojással (ügyeljünk rá, hogy csak a tetejükre kerüljön tojás, hogy szépen fel tudjon jönni a tészta).
- 220 fokra előmelegített sütőben süssük őket szép aranybarnára (kb. 15 perc).
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 25656
- Feltöltés dátuma: 2015. március 03.
Ajánló
A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, akár megmaradt pörköltöt vagy sült húst is ledarálhatunk, és összerottyanthatjuk tojással, újhagymával, de tehetünk bele akár tonhalat is. Húsvét után nagyszerű lesz a maradék sonka felhasználására.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Audrey
71 recept
Gyors vendégvárónak, sörkorcsolyának bármikor bevethető. :) Spanyol tapas esten tanultam ezt a receptet, annyit változtattam csupán csak rajta, hogy nem tettem bele mazsolát, mert nem szeretjük. Bár a valódi empanadas, én úgy tudom, nem leveles tésztából készül (ezért nem is azt a nevet adtam neki), a tanfolyamon azt használtunk, és nagyon ízlett.