r
Nosalty Logó

Hússal töltött batyuk

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Audrey
Hússal töltött batyuk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 436 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 1744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

töltelék

tészta

Összesen 181 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 436 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    110.7 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2472.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    1499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1085 micro
Összesen 1744 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    478 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

töltelék

tészta

Elkészítés

töltelék

  1. Először elkészítjük a tölteléket: A hagymákat és a főtt tojást apróra vágjuk. Serpenyőben felmelegítjük a zsírt, és üvegesre pároljuk benne a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst, és lepirítjuk.
  2. Hozzákeverjük a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés húslevessel puhára főzzük. (Annyi húslevest használjunk, hogy ne legyen túl szaftos, de száraz sem.)
  3. Ízesítsük pirospaprikával, köménnyel, majd adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát és tojást. Néhány perc alatt főzzük össze, majd tegyük félre hűlni. Fontos, hogy a tésztába ne melegen tegyük a tölteléket, hanem hűtsük le előtte! Akár előző nap is elkészíthetjük.
  4. Én előre nyújtott leveles tésztát vettem, ha nem olyannal dolgozunk, akkor nyújtsuk 3-5 mm vastagságúra. Hogy egyszerűbb legyen, és ne pazaroljuk a tésztát szögletes batyukat készítettem, ehhez hosszban 3 felé, keresztben 6 felé vágtam, osztottam a lapot, így 18 kis lapot kaptam.
  5. Mindegyik lap közepébe tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd hajtsuk félbe, és nyomkodjuk körbe a széleket.
  6. A batyukat tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, kenjük meg a tetejüket tojással (ügyeljünk rá, hogy csak a tetejükre kerüljön tojás, hogy szépen fel tudjon jönni a tészta).
  7. 220 fokra előmelegített sütőben süssük őket szép aranybarnára (kb. 15 perc).
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 25656
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 03.

Ajánló

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk, akár megmaradt pörköltöt vagy sült húst is ledarálhatunk, és összerottyanthatjuk tojással, újhagymával, de tehetünk bele akár tonhalat is. Húsvét után nagyszerű lesz a maradék sonka felhasználására.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors vendégvárónak, sörkorcsolyának bármikor bevethető. :) Spanyol tapas esten tanultam ezt a receptet, annyit változtattam csupán csak rajta, hogy nem tettem bele mazsolát, mert nem szeretjük. Bár a valódi empanadas, én úgy tudom, nem leveles tésztából készül (ezért nem is azt a nevet adtam neki), a tanfolyamon azt használtunk, és nagyon ízlett.

Hozzávalók

töltelék

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...