r
Nosalty Logó

Húspogácsa chilis szilvamártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húspogácsa chilis szilvamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 1689 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3456.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    511 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1439 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1143 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1851 micro
Összesen 3380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit alaposan megmossuk és feltesszük főni (héjában).
  2. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kicsavarjuk és a darálhúshoz adjuk, összekeverjük a sóval, borssal, finomra vágott hagymával, belenyomjuk a fokhagymát, beleaprítjuk a petrezselymet, rozmaringot és egy csipet fahéjat.
  3. Adunk hozzá két tojást és alaposan összegyúrjuk, pogácsákat formálunk belöle. Forró olajon megsütjük
  4. A szilvát kimagozzuk (ha kell), egy edénybe tesszük (egy pár darab kivételével) és gyors lángon feltesszük főni. Hozzáadjuk a vörösbor felét, egy kis vizet és az ánizst, és jól szétfőzzük (befőtt lévén, nem kell neki sok). Összeturmixoljuk az egészet, hozzáöntjük a maradék bort, adunk hozzá chilit (ki, hogy szereti), a maradék szilvát, és az egészet összeforraljuk.
  5. A megfőtt krumplikat félbevágjuk, és a visszamaradt olajon megsütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2943
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek új dolgokat kipróbálni és szeretem az édeset a csípössel, sóssal keverni. Az eredeti recept ugyan rendes szilvát írt és cukrot, de azt gongolom, a befött is megtette, nagyon ízlett mindkettőnknek...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...