r
Nosalty Logó

Húsos brokkoli római tálban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
reka8463
Húsos brokkoli római tálban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A brokkolihoz

A besamelhez

450
Kalória
24.2g
Fehérje
21.6g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
180.4g
Víz
97.9g
Koleszterin
3g
Rost
7.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 1800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A brokkolihoz

A besamelhez

Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    180.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 450 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    116.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3462.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    721.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2590 micro
Összesen 1800 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 115 kcal

Elkészítés

A brokkolihoz

  1. A burgonyát pegpucoljuk, karikákra vágjuk, a hagymát is megpucoljuk, negyedeljük.
  2. A hússzeleteket kicsit kikklopfoljuk, majd befűszerezzük.
  3. A római tálat min. 20 percre beáztatjuk.
  4. Míg a tál ázik, a hússzeleteket kevés olajon majdnem készre sütjük.
  5. Majd jön a rétegzés: burgonya+brokkoli+hagyma+só, bors, szerecsendió, majd a husi. Addig rétegezzük, míg van mit :D.
  6. Majd betoljuk a hideg sütőbe sülni.
  7. Elkészítjük a besamelt a szokásos módon (elég a 3 dl tej szerintem, mert a tál is enged ki egy kis folyadékot), sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a zúzott foghagymát.
  8. Ha a burgonya megpuhult, levesszük a tál tetejét, ráöntjük a besamelt, sajtot reszelünk a tetejére, és még 10 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ennek  a receptnek a sztorija az, hogy nem volt elég burgonyám a konyhában, és mivel 2 napja szakadt az eső, nem igazán volt kedvem a kertben burgonyát bányászni a sárból. Úgyhogy próbáltam valami laktatót alkotni a meglévő anyagokból. A fotó miatt elnézést kérek, hogy csak a sütés előttről készült, de épp vendégeim voltak, és mire jóízűen kóstolgattuk, akkor jutott eszemben, hogy nem fotóztam le a kész ételt, de úgy gondolom, ez a kép is magáért beszél.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!