r
Nosalty Logó

Húsos batyu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bruszliné
Húsos batyu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1848
Kalória
46.7g
Fehérje
104.9g
Szénhidrátok
137.6g
Zsír
210.8g
Víz
164.9g
Koleszterin
4.7g
Rost
6.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    540 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1489 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 1848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    186.6 g

Zsír

  • Összesen
    550.2 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    173 g
  • Koleszterin
    660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4720.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    843.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5958 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 7390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    109 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 325 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra.
  2. Olajon megpiritjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl)
  3. Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.)
  4. Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni.
  5. Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt.
  6. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk.
  7. Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni.
  8. Kelesztjük kb. fél órát.
  9. Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle. (Én éthordóval csináltam, de kicsit kisebb valami is jó.)
  10. Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Volt főnökömtől tanultam. Azóta családi kedvenc. Pecázás, biciklizés, strandolás, családi programok fontos hozzátartozója. Frissen a legjobb, de másnap is finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!