r
Nosalty Logó

Húsleves eperlevél tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Húsleves eperlevél tésztával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

326
Kalória
19.7g
Fehérje
21g
Szénhidrátok
18.4g
Zsír
730.7g
Víz
71g
Koleszterin
5.7g
Rost
6.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 326 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 38 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3023.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    2554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    730.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    507 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1989 micro
  • β-karotin
    5070 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 326 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24187.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    2260 mg
  • Nátrium
    20434 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    5845.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4058 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    560 micro
  • K vitamin:
    970 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    15913 micro
  • β-karotin
    40557 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2578 micro
  • Lut-zea
    4096 micro
Összesen 2616 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 38 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott, feldarabolt húst hideg vízben feltesszük főni.
  2. Kb. fél óra alatt felforr, ekkor leszedjük a habját, és lassú tűzön főzzük tovább.
  3. Egy óra elteltével beletesszük a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a sót, egész borsot.
  4. A zöldségek után fél órával belekerülhet a fehér paprika, paradicsom, burgonya félbe vágva, zellerlevél, petrezselyemzöld és a káposztalevél.
  5. Még fél órát főzzük, majd kicsit állni hagyjuk a levest, ha már elzártuk alatta a lángot.
  6. Leszűrjük, a zöldségeket ízlésesen tányérra helyezzük, és melegen tartjuk.
  7. Kifőzzük a tésztát.
  8. A levest a tésztával együtt forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 150 perc

Húslevest mindenki tud főzni, és mindenki a saját receptjére esküszik. Akár sertéshúsból, akár baromfihúsból főzünk húslevest, az eredmény akkor lesz igazán ízletes, ha a hozzáadott zöldségek is frissek és finomak. A főzési idő persze változó aszerint, hogy milyen húst főzünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!