Húsleves eperlevél tésztával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
500g víz0 kcal
-
64g sárgarépa23 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
6g vöröshagyma2 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
13g tv-paprika2 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
6g só0 kcal
-
1 kcal
Összesen
326
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
800g sertéslapocka1888 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
510g sárgarépa186 kcal
-
360g fehérrépa230 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g só0 kcal
-
38g káposztalevél10 kcal
Összesen
2616
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
12g sertéslapocka28 kcal
-
60g víz0 kcal
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
5.4g fehérrépa3 kcal
-
3.6g karalábé1 kcal
-
2.4g zeller1 kcal
-
0.8g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.5g tv-paprika0 kcal
-
1.5g paradicsom0 kcal
-
3g burgonya2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0.6g káposztalevél0 kcal
Összesen
38
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3023.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 282 mg
-
Nátrium 2554 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 730.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 507 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1989 micro
-
β-karotin 5070 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 322 micro
-
Lut-zea 512 micro
Összesen
326
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 157.9 g
Zsír
-
Összesen 147.5 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24187.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 752 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 2260 mg
-
Nátrium 20434 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.1 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 5845.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4058 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 394 mg
-
D vitamin: 560 micro
-
K vitamin: 970 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 510 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 15913 micro
-
β-karotin 40557 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2578 micro
-
Lut-zea 4096 micro
Összesen
2616
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 93% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 363.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 239 micro
-
β-karotin 609 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 39 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
38
kcal
Hozzávalók
-
4 l víz
-
3 nagy db sárgarépa
-
2 nagy db fehérrépa
-
1 db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 kis fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db tv-paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
15 szem fekete bors
-
4.5 ek só
-
2 db káposztalevél
Elkészítés
- A megmosott, feldarabolt húst hideg vízben feltesszük főni.
- Kb. fél óra alatt felforr, ekkor leszedjük a habját, és lassú tűzön főzzük tovább.
- Egy óra elteltével beletesszük a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellert, vöröshagymát, fokhagymát. Hozzáadjuk a sót, egész borsot.
- A zöldségek után fél órával belekerülhet a fehér paprika, paradicsom, burgonya félbe vágva, zellerlevél, petrezselyemzöld és a káposztalevél.
- Még fél órát főzzük, majd kicsit állni hagyjuk a levest, ha már elzártuk alatta a lángot.
- Leszűrjük, a zöldségeket ízlésesen tányérra helyezzük, és melegen tartjuk.
- Kifőzzük a tésztát.
- A levest a tésztával együtt forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 800 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 10007
- Feltöltés dátuma: 2012. november 03.
Ajánló
Tálalhatjuk májgaluskával, grízgaluskával, cérnametélttel, csigatésztával, stb. Az íze mindig más és más lesz a levesbetéttől függően.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Húslevest mindenki tud főzni, és mindenki a saját receptjére esküszik. Akár sertéshúsból, akár baromfihúsból főzünk húslevest, az eredmény akkor lesz igazán ízletes, ha a hozzáadott zöldségek is frissek és finomak. A főzési idő persze változó aszerint, hogy milyen húst főzünk.